Aday sabırsızlığı arttı

Aday sabırsızlığı arttı
Ak Parti'nin kalesi konumunda olan Sarayönü'nde, partinin henüz belediye başkan adayını açıklamaması kamu oyunda büyük sabırsızlığa neden oluyor.Kamuoyunda sürekli bir açıklama tarihi zikredilirken, beklenen tarihte açıklama...

Ak Parti'nin kalesi konumunda olan Sarayönü'nde, partinin henüz belediye başkan adayını açıklamaması kamu oyunda büyük sabırsızlığa neden oluyor.

Kamuoyunda sürekli bir açıklama tarihi zikredilirken, beklenen tarihte açıklama yapılmaması ve sürekli bu tarihin ötelenmesi, heyecan, tedirginlik ve sabırsızlığı arttırıyor. İlçenin gündemini en çok meşgul eden soru ise "kim aday gösterilecek?" sorusu. İlçenin her köşesinde hemen hemen herkes birbirine bu soruyu sorarken, adaylar üzerinde yorumlar yapılarak farklı senaryolar  düşünülüyor. Halk arasında ise çoğu kişi, kalbindeki ismin aday olarak açıklanmasını beklerken, bu durumu da kendine göre sağlam zeminlere oturtarak yorumluyor.

Öte yandan diğer siyasi partilerin de Ak Parti'nin adayını beklediği belirtiyor. Kamuoyunda Ak Parti'nin açıklayacağı adaya göre diğer siyasi partilerin isme göre strateji geliştireceği algısı bulunuyor.

Konya ilçelerinde aday açıklamasındaki gecikmeyi kimileri strateji olarak yorumlarken, kimileri de parti içerisinde sıkıntılar olduğu ve işin içerisinden çıkılamadığı şeklinde yorumluyor.