ADESE kapanma kararı aldı.

ADESE kapanma kararı aldı.
Sarayönü’nde de şubesi bulunan Konya'nın en büyük markalarından biri kapanma kararı aldı.İttifak Holding'in şirketi ADESE'nin gıda perakendeciliği iş kolundan çıkma hazırlığı yaptığı öğrenildi. Konya merkezli şirkete...

Sarayönü’nde de şubesi bulunan Konya'nın en büyük markalarından biri kapanma kararı aldı.

İttifak Holding'in şirketi ADESE'nin gıda perakendeciliği iş kolundan çıkma hazırlığı yaptığı öğrenildi. Konya merkezli şirkete yakın kaynaklara göre personele de bildirilen bu kararla marketler bu ayın sonunda faaliyetine son verecek.

İttifak Holding’in şirketi Adese’nin, amiral gemisi olan perakende sektöründeki faaliyetlerini durdurma kararı aldığı öğrenildi. Adese ve Adesem adlı mağazalarında temel ihtiyaç ve dayanıklı tüketim maddelerinin perakende satışını gerçekleştiren şirketin aldığı bu kararı personele de bildirdiği belirtildi.

Konya merkezli şirkete yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ay sonuna kadar tüm mağazalar kapanacak. Şirketin gıda perakendeciliğine ait iş kolundan çıkacağı iddiası, sosyal medyada hızla yayıldı.

Sosyal medyada tartışma

Twitter’da, “Adese tedarikçisiyim, tüm firmalarla görüşüp mal alımını durdurdular”, “1500 kişi işsiz kalacak, tüm Adese marketler kapanıyormuş” gibi paylaşımlar arka arkaya geldi.

Tam aksini iddia eden paylaşımlarda ise bir Adese mağazasından çekilmiş, “raflar dolu, işler yolunda” videoları dikkat çekti. Yatırımcılar arasında atılan twitler üzerinden yaşanan Adese tartışmasında, bir yandan da şirketten yapılacak açıklama dört gözle beklendi.

İttifak Holding duyurdu: Adese'nin tüm şubeleri satılacak

İttifak Holding Yönetim Kurulu toplantısında Adese bünyesindeki mevcut şubelerin tamamının blok halinde veya parça parça satışı için alıcılar ile görüşmelerin başlamasına karar verdi.

Konya’nın en büyük market zinciri olarak bilinen Adese Marketler Zincirinin satışı için alıcılarla görüşülmesi kararı alındı. Alınan bilgilere göre, İttifak Holding Yönetim Kurulu, marketler zinciriyle ilgili nihai kararı aldı.

İttifak Holding'in gerçekleştirdiği toplantı sonrası şu açıklama yapıldı:

“Market işletmeciliği faaliyetlerinin olumsuz finansal sonuçlarını ortadan kaldırmak amacı ile bir süredir yürütülen verimlilik odaklı çalışmalar kapsamında kapatılan şubeler sonrası gelinen durum detaylı olarak değerlendirilmiştir. Değerlendirmeler sonucunda, Mevcut şubelerimizin tamamının blok halinde ve/veya parça parça satış ve devri için muhtemel alıcılar ile görüşmelere başlanmasına, Şirketin esas sözleşmesinde mevcut olan " gayrimenkul yatırım faaliyetlerine" ağırlık verecek yeni bir yapılanma için çalışmaların başlatılmasına oybirliği ile karar verilmiştir."