ADESE kepenklerini kapattı

ADESE kepenklerini kapattı
Sarayönü’nde de şubesi bulunan Konya merkezli İttifak Holding’in perakende markası Adese zincir marketleri hafta içerisinde şubelerini kapatarak faaliyetlerine son verdi.Kapatma kararı alan firmanın 60 mağazasında toplam 842 kişi...

Sarayönü’nde de şubesi bulunan Konya merkezli İttifak Holding’in perakende markası Adese zincir marketleri hafta içerisinde şubelerini kapatarak faaliyetlerine son verdi.

Kapatma kararı alan firmanın 60 mağazasında toplam 842 kişi istihdam ediliyordu

1991 yılında kurulan Adese marketleri kapanma kararı aldı. Konya’nın yerel markası olarak yola çıkan ve 2011 yılında Borsa İstanbul’a katılarak halka arz sonrası 4 ilde 60 mağaza sayısına ulaşan İttifak Holding iştiraklerinden Adese faaliyetlerine son verdi.

Kapanma kararı sonrası raflarda yer alan ürünler uygun fiyatlara satışa sunuldu. Tüketiciler mağazalarda ürünleri almak için yoğunluk oluşturarak indirim fırsatını kaçırmadı.

Adese’den Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan özel durum açıklamasında şöyle denildi; “Market işletmeciliği faaliyetlerinin olumsuz finansal sonuçlarını ortadan kaldırmak amacı ile bir süredir yürütülen verimlilik odaklı çalışmalar kapsamında kapatılan şubeler sonrası gelinen durum detaylı olarak değerlendirilmiştir. Değerlendirmeler sonucunda, mevcut şubelerimizin tamamının blok halinde veya parça parça satış ve devri için muhtemel alıcılar ile görüşmelere başlanmasına, şirketin esas sözleşmesinde mevcut olan gayrimenkul yatırım faaliyetlerine ağırlık verecek yeni bir yapılanma için çalışmaların başlatılmasına karar verilmiştir.”