Afet desteğine 1739 başvuru

Afet desteğine 1739 başvuru
Sarayönü İlçe Hasar Tespit Komisyonu kararı ile doğal afetlerden etkilenen çiftçilere verilecek nakdi destek başvuruları kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne 1739 çiftçi başvuruda bulundu. İl Hasar Tespit Komisyonu’nun...

Sarayönü İlçe Hasar Tespit Komisyonu kararı ile doğal afetlerden etkilenen çiftçilere verilecek nakdi destek başvuruları kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne 1739 çiftçi başvuruda bulundu. İl Hasar Tespit Komisyonu’nun değerlendirmesinin ardından ödemeler 4 Ekim’de başlatılacak.

Sarayönü’nde doğal afetlerden etkilenen çiftçilere verilecek nakdi destek başvuruları kapsamında başvuru süreci tamamlanarak ödeme sürecine girildi.

Bir hafta askıda kalan afet desteği listesi, askı süresinin ardından kesinleşmesiyle İl Hasar Tespit Komisyonu’na gönderildi. Komisyonun değerlendirmelerinin ardından 4 Ekim tarihinden itibaren destekler çiftçilerin hesaplarına aktarılacak.

Karar doğrultusunda Karatepe, Gözlü, Çeşmelisebil, Özkent, Kuyulusebil, Kadıoğlu, Karabıyık, Boyalı mahallelerinde tarlasında kuraklık ve dolu gibi doğal afetlerden etkilenerek zarar gören çiftçilere yapılacak nakdi yardımlar için toplam 1739 çiftçi başvuruda bulundu.

Konya’ya bağlı 23 ilçede 2019 yılı Nisan, Mayıs, Haziran aylarında meydana gelen dolu, sel, su baskını, kuraklık afetleri nedeniyle oluşan tarım ve hayvancılık zararlarının karşılanabilmesi için kullanılmak üzere Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından ödenek tahsis edilmişti. Ödeneğin kullanılması maksadıyla Sarayönü’nde de 2019 yılı içinde meydana gelen tabi afetler nedeniyle afetlerden zarar gören çiftçilere yardım yapılacak.