Ağaçlandırma seferberliği devam ediyor

Ağaçlandırma seferberliği devam ediyor
Sarayönü’nde yeşil dokunun ağaçlandırma vasıtasıyla arttırılması ve geleceğe daha yeşil bir Sarayönü bırakılması hedefiyle ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Kurşunlu ve Konar mahallerinde yapılan ağaçlandırma...

Sarayönü’nde yeşil dokunun ağaçlandırma vasıtasıyla arttırılması ve geleceğe daha yeşil bir Sarayönü bırakılması hedefiyle ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Kurşunlu ve Konar mahallerinde yapılan ağaçlandırma ile ilçeye 2 bin fidan daha dikildi. Hedef ilçenin ağaç varlığını daha da arttırabilmek.

Sarayönü’nde geleceğe nefes olsun etkinliği ile yeşil alanlara katkı sunması için fidan dikimi gerçekleştirildi. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Kurşunlu mahallesine 1250, Konar mahallesine 750 ağaç dikildi.

Perşembe günü Düzyer Mevkiinde gerçekleştirilen ağaç dikme törenine Kaymakam Zafer Şahin, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Başkan Yardımcısı Hüseyin Tos, Orman Bölge Şefi Cabbar Gültekin, Petek Plastik Sahibi Kazım Öztürk, OSM Ambalaj Sahibi Ramazan Hemek, Keleş Vinç Sahibi Mahmut Keleş, Çevko Genel Müdürü Ayhan Tokuştepe, Ertuğrul Muhtarı Cemal Karadağ, Okul öğretmenleri ve müdürleri, Cami imamları, Petek Plastik ve OSM Ambalaj çalışanları ile Kurşunlu mahalle sakinleri katıldı.

Kurşunlu Mahalle muhtarlığı ve Çevre Koruma Derneği (ÇEVKO) organizesinde gerçekleştirilen etkinliklerle mahalleye toplamda 1250 fidan dikildi. Fidanların 1000 adedi Petek Plastik A.Ş, 250 adedi ise OSM Ambalaj sanayi tarafından tedarik edildi.

Yer hazırlama burgu ve açma işlemlerinin Sarayönü Belediyesi ekiplerince yapıldığı etkinlikte dikilen fidanların iyi korunması durumunda yakın gelecekte Kurşunlu mahallesinin doğa güzelliğine büyük bir katkı sunacağı tahmin ediliyor.

Hedefimiz ağaçlandırma sayısını katlamak

Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Sinan Çelik, yaptığı açıklamada mahalle halkının da katılımıyla 2020 Kasım ayında dikilen 1750 adet fidanın yanı sıra 1250 adet daha fidanında dikiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

Kurşunlu mahallesinin doğal güzellikleri ve yeşil dokusuyla ön plana çıkan bir mahalle olduğunu kaydeden Çelik, “Mahallemizin doğal güzelliklerine katkı sağlamak amacıyla daha yeşil bir Kurşunlu için bu çalışmayı başlattık. Toplamda Petek Plastik ve OSM Ambalaj’ın tedarik ettiği Sarayönü belediyemizin yer hazırlığını yaptığı 1250 fidanımız toprakla buluştu. Hedefimiz bu sayıyı daha da üst seviyelere çıkarmak. Bizim bugün diktiğimiz fidanlar ve sağlayacağı olumlu etkiler gelecek nesillerimize miras kalacak. Bu çalışmaya destek veren ve emeğini esirgemeyen herkese mahallemiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Törenin sonunda programa katılan protokol üyelerine ÇEVKO Genel Müdürü Ayhan Tokuştepe tarafından plaketler takdim edildi.

Konar’a 750 ağaç

Kurşunlu mahallesinin yanında, Konar mahallesinde yürütülen çalışmalarda da 750 adet Toros sediri fidanı toprakla buluşturuldu. Ağaçlandırma çalışmalarının ardından katkısı geçenlere plaket takdim edildi.