AGD 4. Geleneksel Dağ Kampı Gerçekleştirildi.

AGD 4. Geleneksel Dağ Kampı Gerçekleştirildi.
Gelecek nesillerin ihyası imanlı bir gençliğin yetişmesi adına faaliyetler yürüten Anadolu Gençlik Derneği Ladik Temsilciği Geleneksel Gençlik Yürüyüşü ve Çadır Kampı Programını 14-15 Temmuz tarihlerinde Ladik Hacı Yusuf...

Gelecek nesillerin ihyası imanlı bir gençliğin yetişmesi adına faaliyetler yürüten Anadolu Gençlik Derneği Ladik Temsilciği Geleneksel Gençlik Yürüyüşü ve Çadır Kampı Programını 14-15 Temmuz tarihlerinde Ladik Hacı Yusuf mevkiinde gerçekleştirdi.

Program için gençler 14 Temmuz ikindi namazının ardından kamp yerine ulaştı, gençler çadırlara yerleşmesi sağlandıktan sonra kısa bir tanışma faslının ardından sportif faaliyetler gerçekleştirildi. Kampın ikinci günü Teheccüt namazının kılınması ile başlarken sabah namazının ardından kahvaltı yapılarak Ladik dağlarının zirvesine tırmanmak için gerekli hazırlıklar yapıldı. 50 genç ile birlikte ulaşılan dağın zirvesinde hatıra fotoğrafı çektiren gençler hayatlarında unutulmaz bir anı olacağını ifade ettiler. Kampta gençler arasında güreş müsabakaları ve yarışmalar yapıldı. AGD Ladik Temsilcisi Hasan Hüseyin Çalı programa gelen davetlilere programla alakalı bilgi verdi. Çalı, yaptığı konuşmada "Bir yıl boyunca yoğun ders temposundan ve günümüzdeki betonlaşmadan kaynaklanan bunalımın ardından gençlerimiz rahat bir nefes almaları ve en önemlisi doğa sevgisini aşılamak için her yıl bir araya geliyoruz. Ayrıca çadır kampları sayesinde gençlerimiz burada paylaşmayı ve kardeş olmayı öğrendiler." dedi.

Kampa katılan AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, gençlere yönelik konuşmasında, Cuma günü Siyonist İsrail askerleri tarafından Mescid-i Aksa yı Cuma namazına kapandığını ve 3 Filistinlinin şehit olduğunu anlattı. İsrail in ezana müdahalesi de insana müdahalesi de bu topraklardaki varlığının da gayrimeşru olduğunu söyledi. Müslüman topraklarının kan gölüne döndüğünü ve kurtuluş ancak milli görüşle, İslam birliğiyle, ümmet olma bilinciyle olduğunu hatırlattı. Ayrıca Çanakkale de ve 15 temmuz da insanların ellerinde tankı topu tüfeği olmadığını ve sadece iman gücünün olduğunu ve zaferin o güç sayesinde geldiğini hatırlattı.

Kamp programının tamamlanmasının ardından kamp yapılan çevrede gençlerle birlikte temizlik yapılırken, gençler, heyecanla bir sonraki kampa gelmek istediklerini ifade ettiler.