AGD'den Çanakkale Zaferi kutlaması

AGD'den Çanakkale Zaferi kutlaması
Anadolu Gençlik Derneği Ladik Temsilciliği tarafından Çanakkale Zaferi nin 102. yılını topraklarında kutlamak amacıyla Çanakkale gezisi düzenlendi. 50 öğrenci ile gezi düzenlendi.Çanakkale Destanı nın iman gücünün her türlü...

Anadolu Gençlik Derneği Ladik Temsilciliği tarafından Çanakkale Zaferi nin 102. yılını topraklarında kutlamak amacıyla Çanakkale gezisi düzenlendi. 50 öğrenci ile gezi düzenlendi.

Çanakkale Destanı nın iman gücünün her türlü tank ve tüfekten üstün olduğunu gösteren yegane savaşlardan biri olduğunu ifade eden Anadolu Gençlik Derneği Ladik Temsilcisi Hasan Hüseyin ÇALI, bu destanın 102. Yıldönümünde Çanakkale de şehitleri anmak istediklerini söyleyerek, “102 yıl önce bu topraklar için dedelerimiz nasıl canlarını feda etmişse bugün yine aynı topraklar için canını feda edecek imanlı gençler vardır” dedi.

Ladik'ten 50 öğrencinin gittiği geziye Türkiye den 250 bine yakın gencin katılacağını ifade eden Çalı, "Çanakkale ye tarihimizin gençlerimiz tarafından daha iyi anlaşılabilmesi böyle bir organizasyon yaptık. Gezi Programı kapsamında 31 Mart Cuma günü yola çıkan otobüs cumartesi günü Çanakkale ye ulaştı. Savaşın yoğun yaşandığı yerler gezildi. Cumartesi akşam dönüş yapılırken Pazar sabahı gençlerimiz evlerine teslim edildi" dedi.

500 fidan dikildi

Çanakkale programları kapsamında Anadolu Gençlik Derneği Ladik Temsilciliği tarafından Sarayönü şehitleri adına fidan dikme programı tertip edildi. 8 Nisan Cumartesi günü Ladik Yayla Çeşmesi yanında bulunan alanda  gerçekleştirilen fidan dikme programında 500 ağaç toprakla buluşturuldu.