AGD'den okullara ziyaret

AGD'den okullara ziyaret
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sarayönü Temsilcisi Safa Külahlı ve beraberindeki heyet ilçede bulunan ortaokul ve liseleri ziyaret etti. Geçtiğimiz aylarda yapılan Siyer-i Nebi yarışmalarının sonuçlarının da değerlendirildiği...

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sarayönü Temsilcisi Safa Külahlı ve beraberindeki heyet ilçede bulunan ortaokul ve liseleri ziyaret etti. Geçtiğimiz aylarda yapılan Siyer-i Nebi yarışmalarının sonuçlarının da değerlendirildiği ziyaretlerde, AGD’nin Mart ayında gerçekleştirdiği geleneksel Çanakkale Zaferi etkinlikleri hakkında okul müdürlerine bilgi verildi.

Konu hakkında bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Sarayönü Temsilcisi Safa Külahlı, yaptığı açıklamada, "Çanakkale Zaferi yıldönümü etkinlikleri kapsamında, yurt genelinde 250.000 şehide 250.000 hatim, her şehit için bir fidan dikme, konferanslar ve Çanakkale Ziyaretleri gerçekleştiriyor. Bu etkinlikler kapsamında öğrencilerimize Çanakkale ruhunun kazandırılması amaçlanıyor.

Etkinlikler kapsamında hatim okuma çalışmalarına başladı. Bütün gençlere ulaşarak Çanakkale ruhunun yaşanmasına vesile olmak amacıyla yapılan hatim çalışması sonucunda okunan hatimlerin duaları, 7-8 Nisan da yapılacak Bursa-Çanakkale ziyaretlerinde şehitlikte yapılacak." dedi.

Ziyaretlerde Çanakkale Zaferinin önemine değinen Külahlı, genç nesiller için örnek oluşturması açısından herkesçe bilinen bir olayı hatırlattı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği adına çözüm yollarını araştırması için, 80'li yıllarda Japon pedagoglar ve bazı uzmanların geldiğini hatırlatan Külahlı, şöyle konuştu: "Japon heyet o dönem

"sizin gençlerinizde milli şuur kaybolmaya başlamış yakında yok olur!" şeklinde bir rapor sunmuştu.

Türk yetkililerin bunu tekrar nasıl sağlayacaklarını sorduklarında ise Japonlar, "biz çocuklarımıza okula başlamadan önce şok testler uygularız. Örneğin; uçak gibi hızlı giden trenlerimize bindirir, bir tur attırırız. Sonra; robotlarla çalışan büyük fabrikalarımıza götürür, gezdiririz. Ardından Hiroşima-Nagazaki’ye götürürüz. Bütün bunların ardından da, onlara deriz ki: “Eğer sizler tarihinizi bilmez, tarihinizden ders almazsanız, canla, başla, kanla çalışmaz, akılcı, bilimci, aydınlıkçı, sorgulayıcı, araştırmacı olup sizden öncekileri geçemezseniz. Vatanınızı, işte böyle düşmanlar bombalar, yakar, yıkar ve hiçbir canlının yaşayamayacağı hale getirir deriz. Sizin de Hiroşima ve Nagazaki gibi Çanakkale’niz var. Gelecek nesiller adına bunu değerlendirmelisiniz." deler."

AGD İlçe Temsilcisi Safa Külahlı son olarak; "İşte tarihimize ve geleceğimize yön verecek gençleri yetiştirme adına bizde Çanakkale ruhunun bütün gençlerimizde yaşatılması ve yaşanması adına bu etkinlikleri düzenliyoruz. Tüm öğrencilerimizi ve ilçe halkımızı da bu etkinliklere davet ediyoruz." dedi.