Ahmet Hüdai Çalıbağ’da anıldı

Ahmet Hüdai Çalıbağ’da anıldı
Sarayönü’nün mana yıldızlarından Ladikli Ahmet Hüdai, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi tarafından düzenlenen programı ile anıldı. Vatandaşların anma programına ilgisi yoğun oldu. Ladik Çalıbağı mevkiinde...

Sarayönü’nün mana yıldızlarından Ladikli Ahmet Hüdai, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi tarafından düzenlenen programı ile anıldı. Vatandaşların anma programına ilgisi yoğun oldu. Ladik Çalıbağı mevkiinde gerçekleşen programda Ladikli Ahmet Ağa’nın manevi terbiyesine dünden daha çok ihtiyacımız olduğu vurgulandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi Konya’nın manevi mimarlarından Ladikli Ahmet Hüdâi Hazretleri’ni ortaklaşa düzenlediği program ile andı. Ladik Çalıbağı Mevkii’nde gerçekleştirilen programa Konya Büyükşehir Başkan Vekili Fatih Özgökçen, Sarayönü Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tos, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, Abdurrahman Büyükkörükçü, Sarayönü’nden, çevre ilçelerden ve Konya’dan vatandaşlar katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu Müsemma Topluluğu’nun icra ettiği Tasavvuf Musikisinden örnekler, manevi havaya katkı sağladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda Abdurrahman Büyükkörükçü, Lâdikli Ahmet Hüdai'nin hayatından örnekler anlatırken; Ladikli Ahmet Hüdai’nin torunu Mehmet Elma, dedesiyle ilgili hatıra konuşması yaptı.

Daha sonra mikrofonun başına geçen Sarayönü Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tos, şunları söyledi:

“Bugün Konya’mızın manevi alemde üstün mertebelere ulaşmış değerli büyülerimizden Ladikli Ahmet Hüdai Hazretlerini anma vesilesi ile bir aradayız. Yaşantısını Allah yoluna ve sevgisine adamış peygamber efendimiz yolunu kendine yol edinmiş hak dostu Ahmet Hüdai Hazretleri yaşadığı dönemlerde olduğu gibi şimdi de yolumuza ışık tutmaya devam etmektedir. Varlığı ile halkın içinde sıradan bir yaşam sürerken kalben Allah’la beraber olan Ahmet Hüdai Hazretleri yaşamdaki asıl gayesi dünya ve dünyalıklar değil her mekanda hak ve hakikati aramaya adamış veli kullarındandır. Göstermiş olduğu kerametler manevi alemde yüksek derecelerde olduğuna işaret eder.

Öğütlerini yaşantımıza yansıtmalıyız

Ahmet Hüdaiyi daha iyi anlayabilmek için onun tanınması ve tanıtılması gerektiğine işaret eden Tos, “Bunu yapmanın en güzel yolu onun öğütlerini daha çok dile getirmek yaygınlaştırmak ve yaşantımıza yansıtmak olacaktır. Cömertlik hoşgörülü olmak ve mütevazilikle huzurlu bir yaşamın sırrını bize vermiştir. Örnek bir hayat süren Hüdai Hazretleri gerek davranışları gerekse sözleriyle yaşamdaki maksadın Allahın rızasına ulaşmak olduğunu bizlere anlatmaya çalışmıştır. Hızır Aleyhisselamla karşılaşması ile manevi yolculukta ilerleyen Hüdai Hazretleri vatan sevgisi konusunda da bizlere ve gelecek nesillerimize örnek olmaktadır. Ömrünün büyük bölümünü cephelerde düşmanlara karşı durarak hak davasının her dönemde savunucusu olmuştur.” şeklinde konuştu.

Anma programına katılamayan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın mesajında ise şu ifadeler yer aldı: “Ahmet Hüdai Hazretlerinin mübarek ruhi şereflerine okunacak hatmi kuran ve anma programına yerel yönetimler seminer programı nedeni ile katılamayacağımı üzülerek bildiririm. Okunacak duaların kabul olması temennisiyle Ahmet Hüdai Hazretlerine yüce Allah’tan rahmet diler, tüm misafirlerimize selam ve saygılarımı sunarım.”

“Şefaatini umduğumuz mübarek insan”

Programa konuşmacı olarak katılan Abdurrahman Büyükkörükçü, 1888-1969 yılları arasında yaşayan Ladikli Ahmet Hüdainin hayatı hakkında bilgi verdi.

Ladikli Ahmet Hüdainin bir gönül eri ve Allah dostu olduğunu belirten Büyükkörükçü, “Ladikli hacı babamız, şefaatini umduğumuz, mübarek bir insandır. Ümmeti Muhammed’in paratonerleridir, ölümsüzdür onlar. Allahın izniyle bize yardım etmeye devam ederler. Ladikli hacı babamızın üstadı, muallimi, Hz. Musa’ya ilim, irfan, himmet öğreten Hızır Aleyhisselamdır. Ondan ders almıştır. Resulullahın ahlakıyla ahlaklanmıştır. Kalp kırmaz onlar. Allah dostları bizim sırlarına vakıf olamadığımız büyük insanlardır. Kıymetli insanlardır. Onların gönüllerine girebilmek peygamber efendimizin gönlüne girebilmektir. Peygamber efendimize sevdirmek ise Allah’a sevdirmektir. Allah bir insanı sevdi mi onu Allah dostlarına sevdirir. Allah dostlarını da onlara sevdirir. Bilelim bilmeyelim, tanıyalım tanımayalım bütün Allah dostlarını sevelim” dedi.

Öğle ezanının okunmasının ardından vatandaşlar saf tutarak öğle namazını kıldı. Namazın ardından ise yemek ikramları ile program sona erdi.