Ahmet Hüdai iftarla anıldı

Ahmet Hüdai iftarla anıldı
Sarayönü'nün mana yıldızlarından Ladikli Ahmet Hüdai, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programı ile anıldı. Vatandaşların anma programına ilgili yoğun oldu. Ladik Çalıbağı...

Sarayönü'nün mana yıldızlarından Ladikli Ahmet Hüdai, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programı ile anıldı. Vatandaşların anma programına ilgili yoğun oldu. Ladik Çalıbağı mevkiinde gerçekleşen programda Ladikli Ahmet Ağa'nın manevi terbiyesine dünden daha çok ihtiyacımız olduğu vurgulandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sarayönü Belediyesi Konya'nın manevi mimarlarından Ladikli Ahmet Hüdâi Hazretleri'ni ortaklaşa düzenlediği program ile andı. Ladik Çalıbağı Mevkii'nde gerçekleştirilen programa Ak Parti Konya Milletvekili Adayı Orhan Erdem, Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Halil Ürün, Kaymakam Tarık Bahadır, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Ahmet Sabırlı, Müftü Şevket Karaca, Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, Sarayönü'nden, çevre ilçelerden ve Konya'dan vatandaşlar katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Medeniyet Okulu Müsemma Topluluğu'nun icra ettiği Tasavvuf Musikisinden örnekler, manevi havaya katkı sağladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda, eğitimci Halil Atalay, toplumun manevi mimarlara olan ihtiyacını anlattığı konuşmada şunları söyledi:

"Toplumları parasızlıktan ziyade ahlaksızlık bitirir. Salihleri olmayan toplumlar salah bulamazlar. İnsanların kutuplara, rehberlere ihtiyaçları vardır. Hocalarımızdan bahsederken insan mimarı diyoruz. Bizim nesilleri yetiştirecek rehberlere ihtiyacımız var. İlimsiz irfan güdüktür. İrfansız ilim ise kütüktür. " Bu konuşmanın ardından Ahmet Hüdai'nin torunu Mehmet Elma, dedesinin hayatından bazı kesitler ve menkıbeler anlattı.

Konuşmalar bölümünde kürsüye gelen Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, "içinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayının Müslümanların birliğine, dirliğine vesile olmasını diliyor, ramazanınızı, içerisinde bulunan kadir gecenizi tebrik ediyor, bayrama da ibadetleriniz makbul, sağlıklı ve huzurlu bir şekilde erişmenizi diliyorum. Programın gerçekleşmesinde emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ederim." dedi.

Konya Milletvekili adayı Orhan Erdem ise "burada bulunmamıza neden olan büyüklerimizden Allah razı olsun. Ahmet Hüdai hazretlerini anmak vesilesiyle bir aradayız. Bu güzel günlerde, birlik ve beraberlik içerisinde olmamıza neden olan, bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ramazan ayı deyince aklımıza güzel şeyler geliyor. Biliyorsunuz Ramazan ayı Kur'an ayıdır. Ramazan bereketinden, feyzinden nasıl faydalanırız; buna dikkat etmeliyiz. Rabbim bizi Ramazan bayramına ulaştırsın." şeklinde konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan Abdurrahman Büyükkörükçü, 1888-1969 yılları arasında yaşayan Ladikli Ahmet Hüdainin hayatı hakkında bilgi verdi.

Ladikli Ahmet Hüdainin bir gönül eri ve Allah dostu olduğunu belirten Büyükkörükçü, "Ladikli hacı babamız, şefaatini umduğumuz, mübarek bir insandır. Ümmeti Muhammed'in paratonerleridir, ölümsüzdür onlar. Allahın izniyle bize yardım etmeye devam ederler. Ladikli hacı babamızın üstadı, muallimi, Hz. Musa'ya ilim, irfan, himmet öğreten Hızır Aleyhisselamdır. Ondan ders almıştır. Resulullahın ahlakıyla ahlaklanmıştır. Kalp kırmaz onlar. Allah dostları bizim sırlarına vakıf olamadığımız büyük insanlardır. Kıymetli insanlardır. Onların gönüllerine girebilmek peygamber efendimizin gönlüne girebilmektir. Peygamber efendimize sevdirmek ise Allah'a sevdirmektir. Allah bir insanı sevdi mi onu Allah dostlarına sevdirir. Allah dostlarını da onlara sevdirir. Bilelim bilmeyelim, tanıyalım tanımayalım bütün Allah dostlarını sevelim" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Atalay'ın selamlama konuşmalarının ardından okunan akşam ezanı ile yüzlerce vatandaş iftarını açtı. İftar duası ile program sona erdi.