Ahmet Uzunay’dan aşı açıklaması

Ahmet Uzunay’dan aşı açıklaması
Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, vatandaşların Biontech aşısına gösterdikleri ilgiden oldukça memnun olduklarını açıkladı.Sarayönü Devlet Hastanesinin Biontech uygulama merkezi olarak kabul edilmesinin ardından...

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, vatandaşların Biontech aşısına gösterdikleri ilgiden oldukça memnun olduklarını açıkladı.

Sarayönü Devlet Hastanesinin Biontech uygulama merkezi olarak kabul edilmesinin ardından randevu almaya başladıklarını belirten Uzunay, “Biontech hastanemize geldikten sonra vakit kaybetmeden randevuları almaya başladık. İlk günlerde randevular beklentilerimizin biraz altındaydı, ama şu anda randevu patlaması yaşıyoruz diyebilirim. Bu hususta gazetenizin yapmış olduğu haberin inanılmaz büyük bir katkısı oldu, sizlere de vatandaşlarımız adına teşekkürü bir borç bilirim.” diye konuştu.

Ülkemizde bedava uygulanıyor

Aşıya talebin oldukça fazla olduğunu belirten Uzunay” Ülkemizin sağlığa verdiği önem, birçok ülkenin önünde. Amerika’da insanlar bu aşıyı olabilmek için, tedavi olabilmek için binlerce dolar harcıyor. Biz burada ücretsiz bir şekilde uygulamasını yapıyoruz.

Aşılama oranı ülkemizde biraz düşük, ama bu ayla birlikte aşı tedariğinin de sağlanmasıyla hızla artacağını düşünüyorum. Sarayönü’nde ki aşılama oranımız inanılmaz arttı. Vatandaşlarımıza önemle hatırlatmak istiyorum, hastalıkla mücadele edebilmemizin en önemli silahı aşı olmamız. Sarayönü Devlet Hastanesi olarak randevu seferberliği ilan ettik. Gerektiği takdirde diğer polikliniklerimizin çalışma saatini biraz azaltarak tüm yoğunluğumuzu aşıya vereceğiz.

 

Ricamız randevu saatlerine uyulması

Biontech aşısıyla ilgili vatandaşlardan randevu saatlerinde hazır olmalarını beklediklerini belirten Uzunay, şöyle konuştu:

“Biotech aşısının 1 flakonundan 6 kişiye aşı uygulaması yapılabiliyor. Yani flakon açıldığı an 6 kişinin hazır olması gerekiyor. Bir kişi randevuya uymadığı zaman 1 aşı boşa gitmiş oluyor. Devletimiz ve Sağlık Bakanlığımız çok zor şartlarda Biontech aşısının teminini sağladı. Bizlerin de üzerine düşen, aşıyı milli servetimiz olarak görüp seferberlik ilan etmemiz. Virüsün 3.dalgası çok sert geçti, ama aşılama sayesinde 65 yaş üstü vatandaşlarımızdan bu hastalığa yakalananların bir çoğu evinde istirahat ederek hastalığı atlattı.”

Sarayönü Devlet Hastanesi olarak her an hazır durumda olduklarına değinen Uzunay, şöyle devam etti:

“Ne kadar yük almamız gerekiyorsa alacağız. İl Sağlık Müdürlüğü yeterince aşı gönderiyor, ne kadar talep edilirse göndereceğine dair taahhüt de veriyor, yeter ki vatandaşımız bizlerden talep etsin, aşı olmak istesin, biz süreci hızlandırmak için tüm personelimizle göreve hazırız. Unutmayalım, normal hayatımıza ne kadar çabuk dönmek istiyorsak, o kadar çabuk aşılanmayı bitirmemiz gerekiyor.”.