AK Parti, 3 temel yaklaşım ile bizden ayrışmıştır

AK Parti, 3 temel yaklaşım ile bizden ayrışmıştır
Saadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulundu.Milli Görüş çizgisinden ayrılan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partiyi idare edenlerin geçmişteki görüşlerinin tam aksine...

Saadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Ziya Tokgöz, gündeme ilişkin konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Milli Görüş çizgisinden ayrılan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partiyi idare edenlerin geçmişteki görüşlerinin tam aksine hareket ettiklerini söyledi.

Amerika'yı stratejik müttefik kabul den AK Parti hükümetinin Ermeni soykırımını tanıyan ABD başkanı Joe Biden’e gerekli tepkiyi gösteremediğini söyleyen Tökgöz açıklamasında; “Türkiye'yi idare edenler, AK Parti, kendisinin ortaya çıktığı günden bu tarafa kendi siyasi tutumunu ana üç eksende belirlemişti. Bunlardan bir tanesi yani bizden ayrıldıkları için gömleği çıkardık dedikleri dönemde AK Parti 3 temel yaklaşımla bizden ayrışma noktasına girmiştir.

Birincisi Amerika'yı stratejik müttefik kabul etmek. Bizim hiçbir zaman Amerika'yı stratejik müttefik kabul etme imkan ve ihtimalimiz yoktur. Çünkü Amerika bizim toprak bütünlüğümüzü kabul etmiş bir ülke değildir ve İslam coğrafyasını bölmek parçalamak ve imha etmekten, bu anlamda İsrail'in emellerine hizmet etmekten başka hiçbir şey yapmaz. O yüzden Amerika'dan stratejik müttefik olacağını düşünmek çok büyük bir gaflettir.

Diğer yaklaşımı ise İsrail'e bu ölçüler içerisinde bir dünya görmek ve orayla iyi münasebetler geliştirmek idi. Bu da bizim kabul edeceğimiz bir şey değildir. İsrail biraz önce de ifade ettiğimiz gibi Erbakan hocamızın bize 40-50 yıldır anlattığı gibi bizim topraklarımız üzerinde emeli olduğu gibi, bizi Müslüman olarak da etrafında görmek istemeyen varlığımızı kendine tehdit gören bunun içinde öldürdüğü her Müslüman’ı, akıttığı her Müslüman kanını kendisi açısından büyük bir imkan gören bir devlettir. Bizim bunlarla dünya gerçeği üzerinden uzlaşma zeminimiz mümkün değildir.

Üçüncüsü de faizci kapitalist nizamı aynen devam ettirmeyi bir hedef olarak görmektir. Bu anlamda bu faizci kapitalist nizamı da hakeza aynı ölçüler içerisinde götürmüştür. Beraberinde bu Batı ile ittifak zemini ölçüleri açısından Avrupa Birliği'ni de kendisine bir medeniyet unsuru gördüğünü ve Türkiye’yi Avrupa Birliği'ne mutlak sokmak istediğini söylemişti. Ben bu hatırlatmaları şunun için yapıyorum, siz bu yaklaşım ile yola çıkarsanız, işte 20 yıl sonra geldiğimiz noktada, bugün yaşadığımız tabloların hiçbirisini anlamamışsınız demektir.” ifadelerini kullandı.