AK Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uğur İbrahim Altay

AK Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uğur İbrahim Altay
Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladı.AK Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim...

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladı.

AK Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay oldu.

Uğur ibrahim Altay Kimdir

Uğur İbrahim Altay, 1974 yılında Konya’da doğdu. İlköğretimini Selçuk İlkokulu (1985) ve Mevlana Ortaokulu’nda (1988), liseyi Konya Gazi Lisesi’nde (1991) tamamladı.

1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik – Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitirdi.

Uğur İbrahim Altay bir yıl boyunca Proje Mühendisi olarak görev yaptı. 1999 yılında 263. dönem yedek subay olarak ŞIRNAK ‘ta vatani görevini tamamladı. Altay, ortak girişimlerle farklı İnşaat şirketleri kurarak, bir çok nitelikli projeyi hayata geçirdi.

Uğur İbrahim Altay, 2004-2008 yılları arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2008 yılındaki TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi seçimlerini kazandı.

29 Mart 2009 seçimleri ile Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine başlayan Uğur İbrahim Altay, 30 Mart 2014 seçimleriyle Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine 2. kez seçilmiştir.

Uğur İbrahim Altay, evli ve üç çocuk babasıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda, aralarında Trabzon’un da bulunduğu 20 ilin belediye başkan adayını kamuoyuyla  paylaştı.

Toplantıda, Ankara, İzmir, Balıkesir, Trabzon, Eskişehir, Hatay,  Konya, Mardin, Muğla ve Sakarya büyükşehir belediye başkan adaylarının yanı sıra  Afyonkarahisar, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Karaman, Muş, Uşak, Yozgat ve  Sivas’ın belediye başkan adaylarını da açıklandı.

Afyonkarahisar: Mehmet Zeybek

Ankara: Mehmet Özhaseki

Balıkesir: Yücel Yılmaz

Bingöl: Erdal Arıkan

Çanakkale: Ayhan Gider

Çankırı: Hüseyin Boz

Çorum: Halil İbrahim Aşgın

Hatay: İbrahim Güler

İzmir: Nihat Zeybekci

Karaman: Mahmut Sami Şahin

Konya: Uğur İbrahim Altay

Mardin: Mehmet Vecdi Kahraman

Muş: Feyat Asya

Sakarya: Ekrem Yüce

Tokat:  Eyüp Eroğlu

Trabzon: Murat Zorluoğlu

Uşak: Mehmet Çakın

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Grup toplantımızın partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İstanbul Sancaktepe’de dün düşen helikopterimizde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Yaralı askerimize Rabbimden şifa niyaz ediyorum. Allah askerimizi her türlü beladan muhafaza etsin. Tüm askerlerimize başarılar diliyor, her birini ayrı ayrı selamlıyorum.

ÇOK NET AKDENİZ MESAJI: HADLERİNİ BİLDİRİRİZ

Ülkemizin ve milletimizin bekası açısından kritik bazı konular üzerinde durmak istiyorum. Akdeniz’de Ege ve Akdeniz’deki haklarımız meselesi eskiden beri üzerinde hassasiyetle durduğumuz hususlardır. Bu bölgedeki sorunlar çok daha büyük çıkar çatışmalarının konusu olmaya başlamıştır. Yunanistan’ın ve Güney Kıbrıs Rum kesiminin pervazsız davranışları en başta kendileri için bir tehlike haline gelmiştir. Ülkemizi 12 mil meselesinde adeta Ege Denizi’ne ayak basamaz duruma getirme gayretleri açık söylüyorum beyhudedir. Hadlerini bildiririz.Akdeniz’de hakları olmayan alanlarda hakimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Mülteci akımı karşısında titreyenler konu rant olduğunda birden aslan kesiliyorlar.. Şu anda 4.5 milyon insanı ülkesinde barındıran bir Türkiye var, diğer yanda botları şişleyerek o insanları Ege ve Akdeniz’in sularına gömenler var. Türkiye olarak ne Doğu Akdeniz’de ne de diğer yerlerde kendi tezlerimizden vazgeçmeyeceğiz.Geçmişte de oynanan bu oyunlara karnımız tok. Türkiye olarak en ufak bir taviz veremeyecek haklarımızı sonuna kadar savunacağız.

RUSYA VE UKRAYNA’YA ÇAĞRI

Karadeniz’de Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimin yeniden alevlenmiş olmasından gerçekten üzüntü duyuyoruz. Her iki ülkeyi de yakın dostu olarak gören bir ülke olarak Karadeniz’in bir barış denizi haline gelmelerini istiyoruz, liderlere sorunlarını diyalog yoluyla çözmeleri çağrımızı yeniliyoruz. Rusya ve Ukrayana’yı karşı karşıya değil yan yana görmek istiyoruz

DAEŞ BALONUNU TÜRKİYE PATLATTI

Türkiye’nin toprak bütünlüğünü korumaya gayret eden her çabanın yanında yer aldık. Herkes Suriye’de çıkar peşinde koşarken bir risk aldık, sahaya girdik bu terör örgütüne en ağır darbeyi vurduk. Bölgemizdeki DEAŞ balonunun, Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı patlatmıştır. İslam’ın başındaki en büyük dertlerden biri olan bu örgütü biz çökertmeye başladık. DEAŞ’a karşı olduğunu söyleyenler onlara karşı en ufak bir mücadele vermediler.

BURADAN DÜNYAYA SESLENİYORUM: TAAHHÜT EDİYORUZ…

Buradan tüm dünyaya sesleniyor ve diyorum ki; Suriye’de DEAŞ yoktur. DEAŞ görüntüsü altında varlıklarının sürdürülmesine izin verilen bir takım çeteler vardır. Biz Türkiye olarak birkaç içinde bu örgütün kalıntılarını bitirmeyi tahahüt ediyoruz. Bir başka oyun da sınırlarımız boyunca oynanmaktadır. Türkiye sınırlarında tek bir DEAŞ unsuru kalmadığı halde, onbinlerce kişiyi silahlandıranların derdininin terörle mücadele olmadığı açıktır. Bunlar teröristlerle yatıyor, kalkıyor, onlarla yiyip içiyor. PKK’nın Suriye kolunu oluşturan bu terör örgütünün hedefi Türkiye’dir. Bunlara sessiz kalmamız mümkün değildir. Başlarına ödül koydukları teröristlerden emir alan bu örgütle ilişki kuranlar kendilerini kandırırlar. Dağlara kaçırılan kızların başlarına gelenleri tüm dünya izliyor. Onlardan doğan çocuklar da Avrupa’da şurada burada satılıyor. Bunlar bu kadar tehlikeli bir örgüt.