AK Parti MKYK listesine Konya'dan iki isim

AK Parti MKYK listesine Konya'dan iki isim
AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi, gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kongreye Sarayönü’nden Sarayönü belediye başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Gamze Karacan ve...
AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi, gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Çarşamba günü Ankara Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kongreye Sarayönü’nden Sarayönü belediye başkanı Nafiz Solak, Ak Parti İlçe Başkanı Gamze Karacan ve bir grup partili katıldı.

Kongre’de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da yeniden şekillendi. 50 kişilik MKYK üye sayısı artırıldı. Bunun için parti tüzüğünde değişiklik yapıldı. 2 Konyalı isim ise kurmay kadroda yer aldı. AK Parti Genel başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek yer aldı.

Leyla Şahin Usta aynı zamanda, yeniden İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

 

Partinin 7. Olağan Büyük Kongresi'ndeki seçimle Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda 28 isim yerini korurken, 22 isim ise yeni yönetimde kendisine yer bulamadı.

Mahir Ünal, Cevdet Yılmaz, Lütfi Elvan gibi isimlerin yanı sıra Konya milletvekili Ahmet Sorgun da yeni listede yer alamadı.