Ak Parti Tayyiboğlu'na emanet

Ak Parti Tayyiboğlu'na emanet
Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı 6'ncı olağan genel kurulu, pazar günü delegelerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. 115 delegenin katıldığı genel kurulda, partililer sandık başına gitti. Tek liste ile gidilen seçimli...

Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı 6'ncı olağan genel kurulu, pazar günü delegelerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. 115 delegenin katıldığı genel kurulda, partililer sandık başına gitti. Tek liste ile gidilen seçimli genel kurulda Adnan Tayyiboğlu, Sarayönü Ak Parti İlçe Teşkilatı'nın yeni başkanı oldu.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulu Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan yönetti. Konuşmalar bölümünde eski başkan Şükrü Tınas, sosyal medya üzerinden hakkında ithamlarda bulunan kişilere karşı sert sözler sarf ederek veda etti. Önceki yönetimden birçok kişinin değiştiği genel kurulda, yeni oluşturulan yönetime Avukat Gamze Karacan, Hikmet Başar gibi önemli isimler de girdi. Toplam 15 kişilik yönetim kurulunda, bayan olarak 4 kişiye görev verildi.

Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı, pazar günü 6'ncı olağan genel kurulunu seçimli olarak gerçekleştirdi. Genel kurulda Şükrü Tınas, Ak Parti İlçe Başkanlığı görevini genel merkez tarafından belirlenen Adnan Tayyiboğlu'na devretti. Ak Parti teşkilatlarında değişim ve yenilenme rüzgarları eserken gidilen genel kurulda, Sarayönü Ak Parti İlçe Teşkilatı'nda görev yapan isimlerin tamamına yakını değişti.

Pazar günü Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, halef ve selef ilçe başkanları, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve delegeler katıldı.

Divan seçimi ile başlayan kongrede Divan Başkanlığı'na Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan seçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından devam eden genel kurulda, Milletvekili Hüsnüye Erdoğan kısa bir açılış konuşması yaptı.

Bayrak için, ezan için

Erdoğan, yaptığı konuşmada, "birliğimiz ve beraberliğimiz çok önemli. Bu dava ilk insan olan Hz. Adem'den beri olan bir dava. Hakla batılın davası. Hak her zaman galip gelmiştir ama bu sabırla, zorluklarla, acılarla olmuştur. Bizde 2002'de devraldık bu kutlu davayı. Her türlü kumpasa rağmen, bizdeki iman gücüyle aşamayacağımız engel yok. Bu vatan üzerinde bu topraklarda bayrağımızın inmemesi, ezanlarımızın dinmemesi için her şeyi yapacağız" dedi.

Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı ve Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüntülü mesajı izlenerek Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajı okundu. Daha sonra yönetim kurulu faaliyet listesi ve gelir gider hesaplarının raporları delegelere okunarak oylatıldı. Raporlar oy birliği ile kabul edildi.

"Allah düşmanlarımıza fırsat vermesin"

Konuşmalar bölümünde ilk olarak kürsüye Belediye Başkanı Nafiz Solak geldi. Bugüne yönetimlerde yer alan isimlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Solak, şunları söyledi: Bizim kongrelerimiz şölen havasında geçer. Bizde kongre demek tecrübe aktarımı ve yenilenme demektir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Ak Parti Hükümetleri, sağlıktan ulaştırmaya, savunma sanayinden demokratik hak ve özgürlüklerin kazanımına kadar aklımıza gelen her alanda büyük yeniliklere, değişime ve ilerlemeye imza atmıştır. En önemlisi ise milletimizin özgüveni yerine gelmiştir. Ülkemizdeki gelişmeler ve yükselen değerlerimiz küresel güçleri, onların içerideki ve dışarıdaki maşaları vatan hainlerini rahatsız etmiştir. Türkiye emir alan, borç alan el ovuşturan ülke konumundan çıkmıştır. Bu hainler topluluğu ve küresel güçler kirli oyunlarını ve planlarını çeşitli şekillerde uygulamaya koymaya çalışmaktadır. 15 Temmuz hain darbe girişimi bunun en somut örneğidir. Sözlerime son verirken bugün bayrağı devredecek olan İlçe Başkanımız Sayın Şükrü Tınas'a ve yönetim kuruluna teşekkür eder, yeni İlçe Başkanımız Sayın Adnan Tayyiboğlu'na ve yönetim kuruluna başarılar dileri. Rabbim işlerimizi kolaylaştırsın, görünür görünmez düşmanlarımıza fırsat vermesin ve bizleri hayırlı işlere vesile kılsın. Kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

"Gönül huzuru ile devrediyorum"

Şükrü Tınas ise Ak Parti İlçe Başkanı olarak gerçekleştirdiği son konuşmada, "İlçe başkanlığı görevini aldığım günden bugüne kadar, halkımızla, teşkilat mensuplarımızla, kurum amirlerimizle ve sivil toplum örgütlerimizle uyumlu ve güzel çalışmalar yaptım. Partimizi her platformda iyi temsil etme gayretinde oldum. Gönül huzuru ile yeni seçilecek arkadaşa başkanlık görevimi devredeceğim. Tabi yaptığımız bu görevler sorumluluğu ağır ağır olan ve dertlerin çok olduğu görevler. Bu nedenle zaman zaman teşkilat içinde tartışmalarımız olmuştur. Bu tartışmalar şahsi ve nefsi değil, halkımızın ve partimizin menfaati, birlik ve beraberliğimizin devamı içindir. Bu konudaki samimiyetimi partimizin kuruluşundan bu yana çizgimle, duruşumla ve aldığım görevlerle gösterdiğimi düşünüyorum. Bunu Allah biliyor. Sizlerden de birçoğunuz şahitsiniz. Mensubu olmakla gurur duyduğum partimin değerleri ve içerisinde bulunduğumuz süreçte bunu gerektiriyor. Hepimiz biliyoruz ki 2019 yılı önemli bir yıl. Bu şuurla hareket etmeliyiz." dedi.

"Fitne üreten densizler haddini aşıyor"

Konuşmasını sert sözlerle tamamlayan Tınas, "İnsanlık hayrına faydası olmamış fitne üreten bazı densizler, sosyal medyada asılsız ve haddini aşan şeyler yazıyor. Benim düşüncem, duruşum ve yaptıklarım ortada. Bu nedenle bunları muhatap alacak değilim. Onları Allah'a havale ediyorum. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın değişim ve yenilenme çerçevesinde yeni seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Her aman arkadaşlarımın yanında ve partimin emrinde olacağımın bilinmesini isterim." şeklinde konuştu.

Yönetim 15'e düştü

Konuşmaların ardından yeni yönetim kurulu sahneye davet edilerek tanıtıldı. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın, katılımcılara tablo şeklinde Sarayönü fotoğrafları hediye etmesiyle sona eren genel kurulda seçime geçildi. Adnan Tayyiboğlu'nun tek listesi ile gidilen seçimde toplam 115 delege oy kullandı. Öte yandan yönetim kurulu sayısı 20'den 15'e düşürüldü. Saat 17:00'ye kadar süren seçimin ardından genel merkez tarafından seçilen Adnan Tayyiboğlu'nun Ak Parti Sarayönü İlçe Başkanlığı tescillenmiş oldu. Adnan Tayyiboğlu'nun listesinde şu isimler yer aldı: "Gamze Karacan, Hikmet Başar, Hatice Bağ, Ayhan Yıldırım, Rıfkı Yüzkat, Gülşah Karabaş, Hüseyin Tos, Yunus Çiçekler, Songül Kahraman, Muammer Sırlı, Sefa Değirmenci, Mustafa Büyükdalaklı, Üzeyir Özcan, Yaşar Köse." İl delegeleri ise Şükrü Tınas, Adnan Tayyiboğlu, Nafiz Solak, Hasan Topcu, Gamze Karacan, Hikmet Başar, Ayhan Yıldırım, Ramazan Çelik, Muammer Özşahin, Hayrettin Bayraktar ve Mevlüt Göksu oldu.

Etiketler :