AK Parti'de değişim rüzgarı

AK Parti'de değişim rüzgarı
Ak Parti teşkilatları içerisindeki değişim ve yenilenme rüzgarı Sarayönü İlçe Teşkilatı'nı da vurdu. Konya İl Başkanlığı'nda Musa Arat'ın istifasının alınıp yerine Hasan Angı'nın atanmasının ardından ilçe teşkilatları...

Ak Parti teşkilatları içerisindeki değişim ve yenilenme rüzgarı Sarayönü İlçe Teşkilatı'nı da vurdu. Konya İl Başkanlığı'nda Musa Arat'ın istifasının alınıp yerine Hasan Angı'nın atanmasının ardından ilçe teşkilatları üzerinde de çalışmalar başlatıldı.

Ak Parti Konya İl Başkanlığı'nın talebi doğrultusunda, Ak Parti Sarayönü İlçe Başkanı Şükrü Tınas ve yönetimi, Aralık ayında yapılması planlanan kongrede görevi devretme kararı aldı. Bu doğrultuda Pazar günü görevi devralmaya aday isimler için temayül yoklaması yapıldı.

Ak Parti Genel Merkez Koordinatörü Eski Milletvekili Fahrettin Poyraz ve İl yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen temayül yoklamasında, Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Tınas ve yönetimi, Belediye Başkanı Nafiz Solak, belediye meclis üyeleri, mahalle temsilcileri, kadın kolları mensupları ve gençlik kolları mensupları oy kullandı.

Kongreleri rekabet alanına çevirmeyin

Ak Parti Genel Merkez Koordinatörü Fahrettin Poyraz, temayül yoklaması öncesinde partililere yönelik olarak bir konuşma gerçekleştirdi. Poyraz, konuşmasında, "yenilenme, eksiklerimizi giderme, kendimi çek etme ve bir muhasebe döneminden geçiyoruz. Yenilenme sürecine girdik. Biz ülkemiz için siyaset yapıyoruz ama yerelde bazı sıkıntılar olabiliyor. Bazen kongre alanları rekabet alanına dönüştürülmeye çalışılıyor. Kongrelerde böyle olaylar yaşamaktansa, oturalım bir sıkıntı, problem varsa istişaremizi yapalım. Bu dönem, birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırmamız gereken bir dönem. Bu süreçten güçlenerek çıkmak istiyoruz." dedi.

Bu bir görev değişimi

Ak Parti kadrolarının, birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında güçlü bir çimento olduğunu kaydeden Poyraz, "Bugün Ak Parti, 81 ilin her köşesinde siyaset yapmaktadır. Şu anda biz Türkiye'yi ayakta tutan omurga konumundayız. Türkiye sadece Sarayönü'nden ibaret değil. Bir bütün olarak düşünmemiz lazım. Burada bir görev değişimi yapacağız. Bunu da sizlere soracağız. Üç isim istiyoruz. Çünkü puanlamayı ona göre yapıyoruz. Bu davayı sırtlayan, bugüne taşıyan başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu bir görev değişimidir." şeklinde konuştu.

Partililer oylarını kullandı

Konuşmanın ardından 6 isim adaylığını açıkladı. Mevcut yönetim içerisinde yer alan Adnan Tayyiboğlu ve Mehmet Karaçayır, Eski İlçe Başkanlarından Rıza Demir, Belediye Meclis Üyeleri Talha Uçar ve Mehmet Karataş ile eski il genel meclisi üyesi Sinan Çelik, İlçe Başkanlığı için aday olduğunu beyan etti. Temayül yoklaması için partililerden, pusulalara üç kişinin adının yazılması istendi. Oy kullanma işleminin ardından Genel Merkez Koordinatörü Fahrettin Poyraz, adaylarla mülakat yaptı. Ayrıca partinin önde gelen ve önemli kademelerinde görev yapan isimlerle görüşmeler yapıldı.

Tınas'tan veda açıklaması

Temayül yoklamasının ardından görevi devretmeye hazırlanan Ak Parti İlçe Başkanı Şükrü Tınas açıklamada bulundu. Tınas yaptığı konuşmada, "2015 yılı Ağustos ayında aldığımız görevimizi yeni gelecek olan arkadaşlara devrediyoruz. Bu süre zarfında görevimizi layığı ile yerine getirdiğimize inanıyoruz. Halkımızla, kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ve teşkilat mensuplarımızla uyumlu bir çalışma yürüttük. Bu bir bayrak değişimidir. Yeni gelecek arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Gönül rahatlığıyla görevimizi devrediyoruz. Herkesten hakkını helal etmesini istiyorum. Benden yana da herkese hakkım helal olsun. Bundan sonraki sürecin hayırla vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.