Ak Parti’de Gamze Karacan dönemi

Ak Parti’de Gamze Karacan dönemi
Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı 7’nci olağan genel kurulu, pazar günü delegelerin katılımı ile gerçekleştirildi. Çok sayıda delegenin katıldığı genel kurulda, partililer sandık başına gitti. Tek liste ile gidilen seçimli...

Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı 7’nci olağan genel kurulu, pazar günü delegelerin katılımı ile gerçekleştirildi. Çok sayıda delegenin katıldığı genel kurulda, partililer sandık başına gitti. Tek liste ile gidilen seçimli genel kurulda Gamze Karacan, Sarayönü Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın yeni başkanı oldu. Sarayönü Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulu Mehmet Akif Ortagedik yönetti. Toplam 15 kişilik yönetim kurulunda, bayan olarak 3 kişiye görev verildi.

Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı, pazar günü 7’nci olağan genel kurulunu seçimli olarak gerçekleştirdi. Genel kurulda Adnan Tayyiboğlu, Ak Parti İlçe Başkanlığı görevini genel merkez tarafından belirlenen Gamze Karacan’a devretti. Ak Parti teşkilatlarında değişim rüzgarları eserken gidilen genel kurulda, Sarayönü Ak Parti İlçe Teşkilatı’nda görev yapan isimlerin tamamına yakını değişti.

Pazar günü pandemi nedeniyle kapalı pazar yerinde gerçekleştirilen genel kurula Ak Parti Konya Milletvekilleri Leyla Şahin Usta, Ziya Altunyaldız, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, halef ve selef ilçe başkanları, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve delegeler katıldı.

Divan seçimi ile başlayan kongrede Divan Başkanlığı’na Mehmet Akif Ortagedik seçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından devam eden genel kurulda, ilk konuşmayı görevi devreden Adnan Tayyiboğlu gerçekleştirdi.

“Önemli seçim başarılarına imza attık”

Görev süreleri içerisinde önemli seçim başarılana imza attıklarını kaydeden Adnan Tayyiboğlu, yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

“Malumunuz geçirmiş olduğum rahatsızlık ve süregelen" sağlık sebeplerinden dolayı bu dönemde aday olmamayı uygun gördüm. Yeni başkan adayımızın en az bizim kadar gayretli ve heyecanlı olduğundan hiç şüphem yoktur. Bu görevi en güzel şekilde yerine getireceğine inancım tamdır. İlçe başkanı ve yönetimi olarak görev yaptığımız yaklaşık 3 yılda 3 seçim geçirdik. Bu seçimlerin üçünde de oy oranımızı arttırdık. 4 binlerden aldığımız üye sayımızı bugün 5 bin 300’e kadar getirdik. Hiç kimseyi dışlamadan, hiç kimsenin değirmenine su taşımadan, herkesi kucaklayarak ama aynı zamanda milletimizle olan muhabbet bağımızı kuvvetlendirerek bu süreci hep birlikte yönettik. Tek tek her birinizden helallik diliyorum. Bende her birinize hakkımı helal ediyorum. Yeni seçilecek olan başkanımız ve yönetim kurulu üyelerini şimdiden tebrik ediyor, başarılar diliyorum.”

“Devrim niteliğinde değişiklikler hayata geçirdik”

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“18 yıllık iktidarımız süresince ulaştırmadan, sağlığa, savunma sanayiden, ekonomiye kadar birçok alanda devrim niteliğinde değişiklikler hayata geçirdik. Her alanda özellikle savunma sanayinde yerli ve milli üretim ve ar-ge çalışmaları tüm dünyada hayranlıkla izlenmektedir. Bu 18 yıl boyunca milletimizin inanç ve değerleri, temel hak ve özgürlükleri gerek içtimai alanda, gerekse kamusal alanda hak ettiği seviyeye hızla yükselmiştir. Partiler canlı ve dinamik yapılardır. Bu canlı yapının omurgası ise teşkilatlardır. Omurga canlıyı dik pozisyonda tutar. Bunun en güzel örneği ise başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm teşkilatımızdır. Omurgası zayıf olan parti ve liderlerin ise kimlerin kuklası olduğu ayan beyan ortadadır.”

“Liderimizin arkasında kenetlendik”

Ak Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, eski Türkiye'yi yeni Türkiye'ye çeviren bir liderin olduğunu söyledi. Usta, "Bu ülkeyi geliştiren değiştiren eski Türkiye'den yeni Türkiye'ye çeviren bir sihir var ortada. Aslında sihir değil bir lider var. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Eğer böyle bir lider olmasa Türkiye'nin bugün Suriye'den, Irak'tan, Afganistan'dan, Pakistan'dan pek çok mazlum coğrafyadan hiçbir farkının olmayacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. O yüzden Türkiye'yi farklı kılan aslında bu kadar cesur bu kadar gönülden milletini seven davasını ve partisini seven fedakarca, canı pahasına koşturan bir liderinin olmasıdır. Bizde bu liderinin arkasında birleşmiş, kenetlenmiş hiç fark etmez ister mahalle başkanı olmuş ister mahalle temsilcisi olsun ister genel başkan olsun hepimiz bu dava için aynı yolda aynı neferleriz.” dedi.

Sarayönü daha da gelişecek

Sarayönü’nün gelişen gelişmeye de devam edecek bir ilçe olduğuna dikkat çeken Milletvekili Ziya Atulyaldız ise “Sarayönü son yıllar büyük gelişmeler gösteren bir ilçe. Hayata geçen, devam eden ve planlanan projeler bunu gösteriyor. Bundan sonra daha da gelişeceğine inanıyoruz ve destekliyoruz. Organize Sanayi Bölgesi gerçekten çok önemli bir proje. Bizlerde bunun takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

Yönetim belirlendi

Konuşmaların ardından yeni yönetim kurulu sahneye davet edilerek tanıtıldı. Gamze Karacan’ın tek listesi ile gidilen seçimde delegeler oy kullandı. Saat 17:00’ye kadar süren seçimin ardından genel merkez tarafından seçilen Gamze Karacan’ın Ak Parti Sarayönü İlçe Başkanlığı tescillenmiş oldu. Gamze Karacan’ın listesinde şu isimler yer aldı: “Ayten Papan, Faruk Çobanoğlu, Gökhan Koçak, Hasan Hüseyin Elli, Hasan Topcu, Mehmet Ali Keleş, Mehmet Büyükbayram, Mevlüt Önal, Muharrem Sarısaman, Necati Erdem, Necmi Turan, Ramazan Genç, Yaşar Köse, Zeliha Ceylan.”