Akfen’den Karatepe'ye destek

Akfen’den Karatepe'ye destek
Sarayönü'ne bağlı Karatepe mahallesinde yaklaşık 60 bin insanın elektrik ihtiyacını karşılayabilecek 12,10 megavatlık güneş enerji sistemleri kuran Akfen Yenilenebilir Enerji, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Karatepe Mahallesinde...

Sarayönü'ne bağlı Karatepe mahallesinde yaklaşık 60 bin insanın elektrik ihtiyacını karşılayabilecek 12,10 megavatlık güneş enerji sistemleri kuran Akfen Yenilenebilir Enerji, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Karatepe Mahallesinde sosyal tesis düzenlemelerinde bulundu.

Eski muhtarlık binası etrafında yapılan çevre düzenlemesi ve çocuk oyun alanı ile insanların ortak kullanımına açık olan bu sosyal tesis ile bir eksiklik giderilmiş oldu.

Yapılan bu düzenlemelerle ilgili gerçekleştirilen kahvaltı organizasyonunda mahalle sakinleri bir araya geldi. Programda konuşan Akfen Yenilenebilir Enerji Çevre Yönetimi ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Burak Solmaz, Akfen Yenilenebilir Enerji hakkında bilgiler verdi.

Solmaz, yaptığı açıklamada, "Türkiye’de Çanakkale’den Van’a, Giresun’dan Mersin’e kadar birçok bölgede HES, RES ve GES yatırımları olmak üzere yenilenebilir enerji konusunda birçok bölgede hem yenilenebilir enerji santrallerinin inşaatlarını sürdürmekte hem de işletmede olan santrallerimizin üretim çalışmalarını yönetmekteyiz. Tamamen yenilenebilir enerji konusunda faaliyet gösteren Akfen Yenilenebilir Enerji, 1000 mw toplam kurulu güç hedefine ulaşma doğrultusunda emin adımlarla ilerleyecek ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürecektir." dedi.

Çeşitli konularda mahalle halkına destek olduklarını kaydeden Solmaz, "Komşu olarak elimizden geldiği kadarı ile kamu ortak kullanımına destek olmaya çalışıyoruz. Daha önce de TİKAV ile birlikte kadınlara yönelik sağlık konusunda eğitim etkinliği gerçekleştirmiştik. İbademin Eken muhtarımızın gayretleri ve çabaları ile sosyal projeler üreterek paydaşlarımızın hayatlarında yer almaya çalışıyoruz. İnsanı yaşat ki toplum yaşasın mantığı ile karınca kararınca faydalı işler yürütmek için tüm çabamızla paydaşlarımız ile birlikte toplum yararına işler yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.