Akmaz İspanya'ya gitti

Akmaz İspanya'ya gitti
İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Muhtarların farklı kültürleri görebilmesi için yurt dışı gezileri organize edilmeli' talimatı üzerine, içlerinde Sarayönü İnli Mahallesi Muhtarı Kamil Akmaz'ın...

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Muhtarların farklı kültürleri görebilmesi için yurt dışı gezileri organize edilmeli' talimatı üzerine, içlerinde Sarayönü İnli Mahallesi Muhtarı Kamil Akmaz'ın da bulunduğu 45 muhtarı İspanya'nın Endülüs bölgesine götürdü.

45 muhtarın yer aldığı kafile Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde Türk Hava Yolları (THY) uçağı ile İspanya'ya gitti. İnli Mahallesi Muhtarı Kamil Akmaz, bu gezinin kendilerine kültürel ve şehircilik anlamında çok şey kattığını ifade etti. İnli, Endülüs'teki Osmanlı izlerini ve eserlerini görmenin kendisinde büyük heyecan ve mutluluk yarattığını ifade ederken muhtarların gezilerde elde ettiği tecrübelerini mahallelerine aktarabileceğini belirtti.

Tüm masrafları sponsorlar tarafından karşılandığı ifade edilen programda muhtarlara, Kurtuba Camii, Elhamra Sarayı, eski şehir merkezi Albaicin gibi Endülüs'ün tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.