AKP’li belediye 2. El Pazarı açtı! Pazardaki kalabalık yoksulluğu belgeledi

AKP’li belediye 2. El Pazarı açtı! Pazardaki kalabalık yoksulluğu belgeledi
Selçuklu Belediyesi, Yazır’da 2. El Pazarı açtı. Resmi açılışı AKP’li yetkililer ve kamu kurumu temsilcilerinin katılımıyla yapılan pazar yerindeki kalabalık dikkat çekti. Açılışta konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Pekyatırmacı, sıfır atık kapsamında 2. El Pazarına okulları da dahil eden ilk belediye olmakla övündü

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşı ikinci el ürünlere yöneltti. Dar gelirliler, akşam saatlerinde gitmeyi tercih ettiği pazarlarda, pazarcıların atılmak üzere bıraktığı sebze ve meyvelerin arasından ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, giysi almayı çoktan unuttu. Almak zorunda olanlar da ikinci el ürünlere yönelmek zorunda kalıyor.

1-001.jpg

Halkın ekonomisi pazarlarda kendini gösterirken, AKP’li Selçuklu Belediyesi ilçenin en büyük mahallelerinden birine 2. El Pazarı açtı. Yazır Kapalı Pazar alanına kurulan Selçuklu 2. El Pazarı Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu İlçe Emniyet Müdürü Ersan Aydın, AK Parti Selçuklu Kadın Kolları Başkanı Özlem Yılmaz, Selçuklu Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Pazarcılar Odası Başkanı Murat Petek, Yazır Mahalle Muhtarı Celalettin Doğan, belediye meclis üyeleri ve vatandaşların katılımıyla açıldı.

2-001.jpg

Açılış ile ilgili Selçuklu Belediyesi’nin basın müdürlüğünden gönderilen bültende, belediyenin sıfır atık ile ilgili çalışmalarının takdir topladığı vurgulanarak, mevcut kapalı pazar alanına açılan 2. El Pazar yeri, yeni hizmet olarak lanse edildi. Bültende, Selçuklu 2. El Pazarı’nın tüketim çılgınlığını en aza indireceği ve ev ekonomisine katkı sağlayacağı belirtilirken, açılan 205 stanttan 14’ünün okul standı olduğu ifade edildi.

3.jpg

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, açılışta, israfın önlenmesi, ülke kaynaklarının bilinçli şekilde kullanılması ve toplumda sıfır atık bilincinin oluşturulması konularında bir misyon üstlendiklerini ve bu amaçla birçok projeye imza attıklarını söyledi. Sıfır atık projelerinin Türkiye genelinde örnek alındığına işaret eden Pekyatırmacı, önümüzdeki günlerde 2. El Pazarı’ndaki stant sayısını artırarak, pazarın kapasitesini de genişleteceklerini kaydetti. Pekyatırmacı, 2. El Pazarı’nın da Türkiye’ye örnek olacağını savundu.

Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi Kapalı Pazar alanında kurulan 2. El Pazarı, her ayın ilk Çarşamba günü saat 09.00-18.00 saatleri arasında açık olacak. 2. El Pazarı’nda vatandaşlar, kullanmadıkları mutfak eşyalarını, elektronik ev eşyalarını, kıyafetlerini, kitaplarını, oyuncaklarını ve benzeri eşyaları uygun fiyatlarla satışa sunacak. Pazarda sıfır eşyaların satışı olmayacak.