Ahmet Davutoğlu ilçe teşkilatını hizmete açtı

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma günü Ladik ve Sarayönü’nde ziyaretler gerçekleştirdikten sonra ilçe teşkilatlarının açılışını yaptı. Esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Davutoğlu, vatandaşlarla...

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma günü Ladik ve Sarayönü’nde ziyaretler gerçekleştirdikten sonra ilçe teşkilatlarının açılışını yaptı. Esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Davutoğlu, vatandaşlarla görüşmeler yaptı. Davutoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Yolsuzlara karşı mücadele ettiğimiz için, siyasi ahlak yasası çıkartalım dediğimiz için, imar rantını engelleyelim dediğimiz için, sizin oylarınızla geldiğimiz Başbakanlıktan, maalesef parti içi ayak oyunları ile uzaklaştırılmaya çalışıldım.” dedi. Davutoğlu her alanda çözüm önerileriyle geldiklerini söyledi.

Gelecek Partisi kurucusu ve genel başkanı, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu ve beraberinde ki kurmayları, Cuma günü Ladik ve Sarayönü’ne ziyarette bulundu.

Ziyaretlerine Ladik mahallesinden başlayan Davutoğlu kalabalık bir topluluk tarafından Ladik girişinde karşılandı. Karşılama esnasında Ak Parti eski milletvekili aday adaylarından fiziksel engelli Mehmet Ali Kabak’la yaptığı sohbet büyük ilgi çekti.

Daha sonra, Ladik meydanına gelerek tek tek esnafı selamlayan Davutoğlu vatandaşlarla kısa süreli sohbetler ettikten sonra, Ladik Ahmet Hüdai mezarlığa giderek Ladikli Ahmet Hüdai’nin kabrini ziyaret ederek, dua okudu.

Ahmet Hüdai gibi kıymetli bir değeri olan Ladik’in kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğu belirten Davutoğlu, Ladik’te gösterilen yoğun ilgiden sonra, halkın dualarını alarak Sarayönü’ne geçti.

Sarayönü ziyaretine, Cuma günleri kurulan halk pazarından başlayan Davutoğlu, esnaflarla tanışarak sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini onlara aktardı. Pazar esnafından alışveriş yaptıktan sonra, esnafın hayır dualarını alarak partisinin Sarayönü ilçe teşkilatının binasının açılışını yapmak üzere pazar yerinden ayrıldı.

Partisinin ilçe teşkilatının açılışı yapan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, milletle birlikte yürümek için yola çıktıklarını söyledi.

Partisinin siyasete vakar ve vizyon getirdiğini savunan Davutoğlu, tarımsal üretimde girdi fiyatlarındaki artışın çiftçiyi zor durumda bıraktığını ileri sürdü.

“Bu millet sahipsiz değil”

Davutoğlu, gelecek vizyonu ile hareket ettiklerini, Türkiye'yi 22'nci yüzyıla hazırlayacaklarını anlatarak, şöyle konuştu:

“Değerli kardeşlerim  bugünkü iktidar attığı her adımda Türkiye'yi 20'nci yüzyıla geri götürüyor. Ülkeyi 1990'lı yılların Türkiye'sine mahkum ediyor. Birkaç gündür yaşadıklarımız, 1990'lı yılların manzarası.

Konya Mevlana Meydanı'nda olan her yerde oluyor, esnaf masaları yakıyor. Parti kapatmalar, kapatma teşebbüsleri…

Dün faize 200 baz puan daha artış geldi, yüzde 19 faiz. Milletimizi faiz lobisine yedirmeceğiz diyenler, şimdi yüksek faizde dünyada 7. sıradayız. Bizim önümüzde ki ülkeler kim biliyor musunuz Venezuela, Surinam Zimbabve gibi ülkeler. Ülkemizde faiz lobisinin, banka lobisinin yüzde 21 büyümesi bunların eseri.

Bizim istediğimiz Türkiye bu değil. Bu millet sahipsiz değil. Yolsuzlara karşı mücadele ettiğimiz için, siyasi ahlak yasası çıkartalım dediğimiz için, imar rantını engelleyelim dediğimiz için, sizin oylarınızla geldiğimiz Başbakanlıktan, maalesef parti içi ayak oyunları ile uzaklaştırılmaya çalışıldım.”

“Milletin helal lokması için geldik”

Vaat, mevki ve makam için gelmediklerini ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Biz hizmet ve ilke için, bu milletin helal lokması için geldik diyerek, o yanlışların içinde olmamak için izzetle geldiğimiz yerden, izzetle çıkıyoruz.

Aziz hemşehrilerim sevgili Sarayönülüler şimdi izzetle yola çıkıyoruz. Bu milletin hakkını hukukunu, adaletini korumak için, esnafımızın hakkını hukukunu, korumak için tekrar yola çıkıyoruz. Kimse bu milleti sahipsiz zannetmesin, sırça köşklerinden oturduğu yerlerden milletin kaderini şekillendireceklerini zannetmesin.

Bu millet sahipsiz değil. İşte biz buradayız, dün buradaydık, bugün buradayız, yarın da burada olacağız. İşte bu uğurda azimle geçen sene yola çıktık ve çok kısa sürede ümitlendik. Kongremizi düzenledik 1 Kasımda. Her alanda çözüm önerilerimizle geliyoruz.

İşte bu vesileyle, tekrar teşkilatlanmamıza katkı sağlayan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sarayönü ilçe başkanımız Abdullah Bey’e bir kez daha teşekkür ediyorum, dün de gördüm bugün de gördüm, mütevazi çalışkan bir teşkilatçı nasıl olur bizlere gösterdiği için kendisine çok teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz ilgi için Allah sizlerden razı olsun, bu ilgiyi karşılıksız bırakmayacağıma hepinizin önünde söz veriyorum.”

Yerel Haberleri