Böyle kış görülmedi

Geçtiğimiz hafta Salı günü gece saatlerinden itibaren bölgede etkili olan kar yağışı, Perşembe günü hayatı olumsuz etkiledi.Perşembe günü bölgeyi esir alan kar fırtınası ise ulaşımı tamamen durdurdu. Konya ile Sarayönü'nü...

Geçtiğimiz hafta Salı günü gece saatlerinden itibaren bölgede etkili olan kar yağışı, Perşembe günü hayatı olumsuz etkiledi.

Perşembe günü bölgeyi esir alan kar fırtınası ise ulaşımı tamamen durdurdu. Konya ile Sarayönü'nü bağlayan karayollarında trafikte aksamalara neden oldu. Tipi ve buzlanma nedeniyle Gelemiş Mevkii ve Ladik arasında çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Kazada 2 polis memuru yaralandı.

Uzun yıllardır böyle bir kış mevsimi yaşamadıklarını belirten vatandaşlar, eski kışlardan bir kış oldu tabirini sık sık kullandı.

Geçtiğimiz yılın aksine 2022 kışı oldukça yağışlı ve bereketli geçiyor. Ocak ve Şubat aylarında yağan yoğun kar yağışları geçtiğimiz hafta da devam etti. Çarşamba ve Perşembe günü yağan kar yağışı, bölgede 30 santimetreye varan kar tabakası oluşturdu.

Perşembe günü sabah saatlerinde şiddetli tipi nedeniyle Konya-Afyonkarahisar karayolu trafiğe kapandı. Gelemiş mevkisinin her 2 yönünde de 10 km'ye varan uzun araç kuyrukları oluştu. Sabahtan öğle saatlerine kadar ulaşım çok güç sağlandı.

Bölgede etkili olan kar yağışı tipi hayatı ve ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Konya-Afyonkarahisar karayolu yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle trafik ekipleri, Konya istikametine giden tüm araçların geçişlerine bir süre izin vermedi.

Ulaşımdaki aksamalar zincirleme kazayı da beraberinde getirdi. Konya-Afyonkarahisar Karayolundan çok sayıda kaza ihbarı geldi.

Gelemiş Mevkiinde kazaya müdahale eden polis aracına yolcu otobüsü çarptı. Kazada iki polis memurunun hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Vatandaşlar zorda kalmadıkça evinden dışarı çıkmazken, cadde ve sokaklar hayalet kasabaları andırdı.

[caption id="attachment_4417" align="alignnone" width="686"] Güzel görüntüler oluştu[/caption]

Hafta boyunca çileye dönüşen kar, doğada ise yerini güzel görüntülere bıraktı. Karla birlikte Sarayönü'nün birçok yerinde kartpostallık görüntüler oluştu. 30 santime ulaşan karla kaplı cadde ve ağaçların güzelliği objektiflere yansıdı. Vatandaşlar ilçenin çeşitli bölgelerinden kar manzaralarını fotoğraflayarak sosyal medyada paylaştı.

Kar nedeniyle eğitime ara verildi

Sarayönü’nde geçtiğimiz hafta Çarşamba gecesi başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden kar yağışı nedeniyle Perşembe günü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yüz yüze eğitime bir gün ara verildi.

Perşembe günü de devam eden kar yağışı soğuk hava ve tipi nedeniyle taşımalı eğitime tabi olan öğrenciler ile Kadıoğlu, Çeşmelisebil, Gözlü, Yenicekaya, Özkent ve Gözlü TİGEM mahallelerinde 04 Mart Cuma uzaktan eğitime devam edilmesine karar verildi.

Kar kalınlığının 30 cm’yi geçtiği Sarayönü’nde ayrıca engelli ve hamile kamu görevlileri idari izinli sayıldı.

Meteorolojiden kar uyarısı

Konya için bir kar uyarısı daha geldi. Tahminlere göre Çarşamba gününden (yarın) itibaren üç gün sürecek yoğun kar yağışı bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta sonundan itibaren artan ve 13 dereceye varan bahar havası yerini soğuk ve yağışlı havanın etkisine bırakacak.

Çarşamba günü karla karışık yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışın perşembe ve cuma günü yoğun kar şeklinde devam edeceği öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının ise gündüz en yüksek -2 gece ise en düşük -10 derece olması bekleniyor. Hafta sonundan itibaren ise sıcaklıklar tekrar artmaya başlayacak.

Bölge Haberleri