Çin'den haftalar sonra özür geldi...

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü için son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Hükümetlerden vatandaşlara "evde kalın" çağrısı yapılıyor. Corona virüs vakalarının hızla arttığı Almanya'da bir kent...

Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü için son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Hükümetlerden vatandaşlara "evde kalın" çağrısı yapılıyor. Corona virüs vakalarının hızla arttığı Almanya'da bir kent daha dışarı çıkmayı kısıtlama kararı aldı. Bavyera eyaletinde üç kasabadan sonra Fransa ve İsviçre sınırındaki Freiburg belediyesi dışarı çıkma yasağı getirdi. ABD'nin Florida eyaletinde bulunan ünlü tatil merkezi Miami'de ise salgınla mücadele için plajlar kapatıldı. Dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bini aştı. Öte yandan Çin'den haftalar sonrası dikkat çeken bir özür geldi.

Çinli yetkililer, Kovid-19 salgını tehlikesine ilk kez dikkati çeken ve bu konuda sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından hakkında "dedikodu yaymak" suçlamasıyla soruşturma başlatılan Çinli doktor Li Wenliang'ın ailesinden özür diledi.

Çin Komünist Partisi Disiplin Kurulu, Vuhan polisinin doktor Li hakkında tutuklama tehdidi içeren uyarıyı geri çektiğini duyurdu.

Li'nin ailesinden konuyla ilgili resmen özür dilendiği ve soruşturmayı yürüten 2 polis memuruna disiplin cezaları verildiği ifade edildi.

Güncel Haberleri