DOĞAL EV YAPIMI BÖCEK ÖLDÜRÜCÜLER-2

Doğal bir pestisit diatome toprağıBiraz tuhaf bir isme sahip olan bu doğal maddenin, fosilleşmiş algler (diatomlar) tarafından yaratılan tortul bir kayadan yapıldığı ve oldukça fazla miktarda bulunan bir kaynak olduğu (diyatomeli...
  1. Doğal bir pestisit diatome toprağı

Biraz tuhaf bir isme sahip olan bu doğal maddenin, fosilleşmiş algler (diatomlar) tarafından yaratılan tortul bir kayadan yapıldığı ve oldukça fazla miktarda bulunan bir kaynak olduğu (diyatomeli toprağın, dünya kabuğunun% 26'sını oluşturduğu söylenir).

Diyatome toprağı dünyada birçok yerde kullanılır ve doğal bir böcek ilacı olarak kullanılması bunlardan sadece bir tanesidir.

Bu madde, böcekleri zehirleyerek veya boğarak değil, aşındırıcı nitelikleri ve lipidleri (mumsu bir madde) böceklerin dış iskeletinden absorbe etme eğilimleri nedeniyle öldürür, bu da onları ölüme götürür.

Diatomlu toprak genellikle 20 kg.lık ambalajlarda bulunur ve bahçe komşularıyla ortak alınabilir. Uygulamak için, bitkilerin etrafındaki toprağı tozlayın ya da salyangoz ve sümüklü böceklerin yanı sıra diğer sürünen böceklerin kontrolüne yardımcı olacağı yeşillik üzerine serpin.

Kurumuş yapısından dolayı, etkili bir doğal pestisit olması için, her yağmurdan sonra diyatomlu toprağın tekrar uygulanması gerekir.

 

  1. Sarımsaklı böcek ilacı spreyi

Sarımsak, bazıları için nefis ve diğerlerine karşı itici olan keskin aromasıyla tanınır ve doğal bir böcek ilacı olarak kullanıldığında ortaya çıkan bu güçlü koku.

Aslında, eğer sarımsak spreyi ve acı toz biber spreyi (aşağıda) gerçekten böcek ilacı olup olmadığı ya da böcek kovucuları olup olmadığı çok açık değildir, ancak bu iki şekilde de, bu yaygın mutfak malzemeleri, bahçedeki böcek istilasını engellemek, hatta yok etmek için kullanılabilir.

Basit bir sarımsak spreyi yapmak için 2 baş sarımsak alın ve bunları bir blender veya mutfak robotunda az miktarda su ile püre haline getirin.

Bu karışım gece boyunca bekletilir, sonra bir litre kavanoza süzülür, 1/2 bardak bitkisel yağ (isteğe bağlı), 1 çay kaşığı yumuşak sıvı sabun ve kavanozun doldurulması için yeterli su eklenir. Meyvecilik ve sebzecilikte kullanılır.

 

  1. Acı toz biberli böcek ilacı

Sarımsak spreyine benzer şekilde, acı biber spreyi, çeşitli haşereler için kullanılabilen harika bir ev yapımı doğal böcek kovucudur. Acı biber veya şili biber tozundan yapılabilir. Biber tozundan temel bir spreyi yapmak için, 1 çorba kaşığı acı biber tozunu 1 litre su ve birkaç damla yumuşak sıvı sabunla karıştırın. Bu karışım, etkilenen bitkilerin yapraklarında tam güçle kullanılabilir.

 

  1. Hepsi bir arada ev yapımı böcek ilacı spreyi

Bunu yapmak için 1 baş sarımsağı ve 1 küçük soğanı püre haline getirin, 1 çay kaşığı kırmızıbiber tozu ekleyin ve bir saat beklemeye bırakın. Karışımı süzün ve 1 çorba kaşığı sıvı sabun ekleyin ve iyice karıştırın. Bu ev yapımı böcek ilacını uygulamak için, yaprakların hem üst yüzeylerine hem de altlarına tam kuvvet uygulayın ve kalanları buzdolabında istenirse bir hafta kadar saklayın.

Köşe Yazıları Haberleri