Esnaflar yerel değerlendirme istiyor

Sarayönü’nde yemek sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, Koronavirüs risk değerlendirme haritasına göre kontrollü normalleşme sürecinin başlatılmasının ardından yeniden işyerlerini müşterilerine açmak istiyor.Koronavirüs...

Sarayönü’nde yemek sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, Koronavirüs risk değerlendirme haritasına göre kontrollü normalleşme sürecinin başlatılmasının ardından yeniden işyerlerini müşterilerine açmak istiyor.

Koronavirüs risk değerlendirme haritasına göre yüksek riskli olarak kırmızı kategoride yer alan Konya’da tedbirler halen üst seviyede tutulurken, Sarayönülü esnaflar şehir merkezi ile bir tutulmak istemediklerini dile getirdi.

Değerlendirmenin şehir olarak değil, ilçe ilçe yapılması gerektiğine değinen esnaflar, riskin daha düşük olduğu Sarayönü’nde yarı kapasiteyle müşterilerini ağırlamaya başlamak istiyor.

“Konya’yla bir değiliz”

Restoran işletmecilerinden Ahmet İnli, kontrollü normalleşmeye geçmek istediklerini belirterek, “Konya kırmızı kategoride olduğu için Sarayönü olarak biz de aynı kategoride değerlendiriliyoruz. Ancak ilçemizde yoğunluk ve riskin daha az olduğunu biliyoruz. Şehir merkeziyle bir tutulmak istemiyoruz. İlçemizin şartları tutuyorsa bizde işletmemizi müşterilerimize tekrar açmak istiyoruz.” diye konuştu.

“Her gün zararına açıyoruz”

İşletmeci Serkan Çetinkaya ise işyerini her gün zararına açmaktan iyice yıprandıklarına dikkati çekerek, “Paket servis uygulaması bizim ilçemize uygun bir uygulama değil. Yasak sürecinde işyerimizi neredeyse her gün zararına açtık. Artık bizler için bir çare bulunmasını istiyoruz. Yarı kapasiteyle açsınlar, üçte bir kapasiteyle açsınlar ama açsınlar artık.” dedi.

“Bıçak kemiği de deldi”

Lokantacıların artık son çırpınışlarını yaşadığını vurgulayan Rasim Köstekli ise şöyle konuştu:

“Bıçak artık kemiğe dayandı diyemiyorum. Bıçak kemiği de deldi geçti. Dükkanın kapısını açtığımız her gün buranın maliyeti bizim cebimizden çıkıyor. Personelin maaşı, sigortası, vergisi hepsi işliyor. Ben ekmekte çıkardığım için bir nebze üstesinden gelebiliyorum ama artık dayanacak mecalimiz kalmadı. Buna acil bir çözüm istiyoruz.”

“Çok yorulduk artık”

Cemal Küçükkoyuncu da süreçten en çok zarar gören sektörlerin başında lokantaların geldiğini kaydederek şunları söyledi:

“Çok yorulduk artık. Ne cepte para kaldı, ne de dayanacak güç kaldı. Sarayönü’nün riski Konya’dan çok daha düşük. Öğrendiğimize göre vaka sayısı ilçemizde baya azmış. Her şeyi serbest bırakıversinler demiyoruz ama belli şartlarla bizim işletmelerimizi müşterilere açsınlar artık. Kullarla neyse bütün esnaf arkadaşların harfiyen uyacağına inanıyorum. Uymazsak yine biz mağdur oluruz çünkü.”

Yerel Haberleri