İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Salı günü Sarayönü Halk Eğitim Merkezi’nde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşı’nı güzel...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Salı günü Sarayönü Halk Eğitim Merkezi’nde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi.

Salı günü sabah ilkokul düzeyinde ki öğrencilerin, öğleden sonra ise ortaokul öğrencilerin katıldığı yarışmada öğrenciler arasında kıyasıya rekabet yaşandı. Öğrenciler tarafından birbirinden güzel seslendirmelerin, tiyatrol havanın hakim olduğu yarışmada jüri seçim yapmakta oldukça zorlanırken, yarışmanın en dikkat çeken öğrencisi ise mansiyon ödülüne layık görülen, Suriye’li göçmen bir ailenin çocuğu olan Kurşunlu İlkokulu öğrencisi Esma Ahmed oldu.

Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrenciler belirlenirken , birer puan fark ilk üç sıra şekillendi. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrenciler ise şu şekilde;

İlkokul düzeyi:

  1. İsmet Ümmühan İlkokulu Ecrin Berber ( 476 puan)
  2. Ladik Halıcı İlkokulu Fatma Nur Keleş ( 475 puan)
  3. 100.yıl İlkokulu Ceylin Nisa Koçaş ( 458 puan)

Ortaokul düzeyi:

  1. Çeşmelisebil Yusuf Ceran Ortaokulu Nisa Özadam ( 450 puan)
  2. İsmail Kara Ortaokulu Zeynep Atay ( 440 puan)
  3. Ladik Halıcı İstiklal Ortaokulu Merve Kırıktaş (435 puan)
  4. Kurşunlu İmam Hatip Ortaokulu Emine Kurşun (435 puan)

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri Pazartesi günü düzenlenecek olan programla Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş ve Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın ellerinden verilecek.

Eğitim Haberleri