İYİLEŞME ZAMANI

Birbirimizle fiziksel olarak yakınlaşamadığımız, kucaklaşamadığımız, bir bayram yaşadık.Yine de manevi güzelliği vardı. Yaşamın görünmeyen yüzü her zaman karanlıktır. Özel yaşam gizliliği vardır.Tükenmişlik, kişinin...

Birbirimizle fiziksel olarak yakınlaşamadığımız, kucaklaşamadığımız, bir bayram yaşadık.

Yine de manevi güzelliği vardı. Yaşamın görünmeyen yüzü her zaman karanlıktır. Özel yaşam gizliliği vardır.

Tükenmişlik, kişinin fiziksel ve duygusal sağlığını etkileyen, tam bir yorgunluk hissi. İş, bakıcı, ilişki, ebeveyn ve salgın tükenmişliği, aşırı ve uzun süreli stres bizleri yordu. Yükümüzü paylaşabileceklere görev dağıtmalı. Gevşemeli, aynı anda birden fazla iş yapmamalı ve düşünmemeli. Tek bir şeye odaklanmalı, nazik ve anlayışlı olmalı, erken kalkmalı. İnsan yalnızken, hem kendisiyle hem de yaşadığı olaylarla ilgili, çok daha sağlıklı kararlar verir.

Mutsuz insanlar, daima başkalarını kendi çukurlarına çekmek ister. Çünkü, başkalarının mutluluğundan rahatsız olur.

İLİŞKİ Zehirli hale gelmişse hatıralara sarılmalı ve mutlu anları düşünmeli. Beden, zihin, ruh üçlüsünü dinlendirmek, temizlemek, arındırmak, rahatlatmak çok önemli.

Bedensel ve zihinsel detoks, arındırıcı bakımlar, işe yaramayan eşya ve düşüncelerden ve ilişkilerden arınmalı. Banyo ile rahatlamalı.  Bizi besleyen konulara, bakımlara, bizi güzelleştiren ilişkilere yönelme vakti. Masaj ve dokunmak çok önemli. Bakımlı olmak ruhu besler. Ruhumuzun derinliklerindeki düğümler, uzun bir ipliğin parçası gibi, kendi yaşamlarımızı anlamamıza yarayan büyük bir anahtarı temsil eder.

Sığınakta fazla kalmamalı. Tembelleşiriz ve geriliriz. Otomatik olarak olaylarda davranış modelimiz vardır.

YAŞAM AMACIMIZ Duygulardan bağımsızlaşarak, başkalarına bel bağlamadan, kendi kaderimizin yöneticisi olmayı, sorumluluğu üstlenmeyi öğrenmeliyiz. Bağımlılık yaratan ilişkilerden uzaklaşmalı, duygusal patlamalardan uzak durarak, soğukkanlı bir şekilde mantığın peşinden gitmeli.

KENDİ GÜVENLİK ÇEMBERİMİZDE  Fazla kalmak geliştirmez. Dış dünyaya açılmalı. Kapris, geçmişi kullanma, riskten kaçma, zihinsel çalkantılar yıpratır. ÖZ saygıdan yoksulluktur. Olumlu düşünmeye ve davranmaya çalışmalı.

KÜÇÜK ADIMLAR Büyük hizmetlerin başlangıcıdır. Yaşamımızda yepyeni pencereler açacak günler bizi karşılar. Arzu ettiğimiz yenilikler, yaşamımıza kolayca akar. Hissettiklerimiz bizi mutlu eder. Kalıcı adımlar önemli. Sosyal çevremizi genişletir, arkadaşlarımıza ilham kaynağı olabiliriz. Neşeli ruh halimizle hobilere vakit ayırabiliriz.

İYİLEŞME ZAMANI. Yeryüzünde ilk tanıştığımız ilk insan annemizdir. Yaşıyorsa ellerini öpmeli, sarılmalıyız. Yaşamıyorsa, mezarını ziyaret edip, dua okumalıyız. ANNE ve çocuk arasındaki bağ, evrenin en güçlü, en tılsımlı bağıdır.

ANNELERİMİZ Belli etmemeye çalıştığımız tüm duygularımızı, yüzümüzden okur, ya da hisseder. Kalbimizin kırıklarını bir güzel toplar, bize sarılır. Çocuklarına koşulsuz sevgiyi tattırmış tüm annelerimizin ellerinden öpüyorum.

ÖZÜNDE Birçok şeyi istersek, yüreğimizden gelen enerji bunun gerçekleşmesini sunar. Bu fırsattır. Kendimizi aramak çok derin bir kuyu. Yapılanlara bazen kızar, bazen mutlu oluruz. Akışa bırakmalı, sağlığımızı düşünerek, bu akışta kendimizi bulmaya çalışmalı.

Söylediklerimizden çok suskunluklarımız saklıdır. Yüreğimiz gizemlerle doludur. İçini parçalayan dikenler vardır. Zaman koşar durduramazsın. Dinlenmek istersin lüksün olmaz dinlenemezsin. Sevinçler, hüzünler peşpeşe sıralanır, sürüklenir.

YİNE DE YAŞAMAK ÇOK GÜZEL. Güzel anları hatırlayarak, derin bir nefes, gözlerimizin içi gülerek devam etmeli. Güzel anıları düşünerek rahatlamalıyız...

Bu bizi güçlendirir.

SAYGILARIMLA...

Köşe Yazıları Haberleri