Kurbanlık fiyatları ikiye katladı

Kurban Bayramına 1 buçuk aydan az bir süre kaldı. Vatandaşı, kurban heyecanı sardı. Çiftliklerde de tatlı telaş hız kazandı. Yem fiyatlarının yükselmesi, girdi maliyetlerinin artması kurbanlık fiyatlarına da yansıdı. Kurbanlık...

Kurban Bayramına 1 buçuk aydan az bir süre kaldı. Vatandaşı, kurban heyecanı sardı. Çiftliklerde de tatlı telaş hız kazandı. Yem fiyatlarının yükselmesi, girdi maliyetlerinin artması kurbanlık fiyatlarına da yansıdı. Kurbanlık fiyatı, geçen yıla oranla yüzde 100 oranında arttı.

Kurbanlık hayvanın ağırlığına ve yaşına göre Küçükbaş en az 2 bin 500, büyükbaş ise en az 25 bin liradan satışa sunuluyor.

Kurban Bayramı bu yıl, 9 Temmuz'da başlayacak, 12 Temmuz'da sona erecek. Toplam 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı'nda dini görev olan kurbanlıklar kesilecek ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak.

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık fiyatları gündemde yer almaya başladı. Kurban keserek dini görevini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kurbanlık fiyatları 2022 listesini araştırıyor.

Kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramının yaklaşıyor olması hasebiyle büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları da kurban kesecekler tarafından bir hayli araştırılıyor. Enflasyonun da etkisiyle kurbanlık fiyatlarında da gözle görülür artış söz konusu oldu. Bugünkü piyasaya göre büyükbaş kurbanlık fiyatının büyüklüğüne göre 25-35 bin TL arasında olduğu, küçükbaş kurbanlık fiyatının ise 2,5 ile 4 bin TL arasında olduğu bilgisi yer alıyor.

Yem fiyatları besiciyi korkutuyor

Yem fiyatlarının yükselmesi, nedeniyle fiyatların katlandığını belirten besiciler; “Yem acayip fırladı. Yeme sürekli zam geliyor. 2020 yılının 75 liraya aldığımız yem, geçen sen 160 lira oldu. Bu yılki yem fiyatları ise 300-350 Tl arasında.

Maliyet olarak iki katını geçti. Saman da ikiye katladı. Yoncanın balyası 100 Tl oldu. Bu maliyetlerle kurbanlık fiyatlarının da ikiye katlanması çok normal.” Şeklinde görüş bildirdi

 

Et ve Süt Kurumu kesim fiyatları

Et ve Süt Kurumu (ESK) kesim fiyatları ise şöyle;

1.Kalite kuzu 68,00 Tl

1.Kalite toklu 64,00 Tl

2.Kalite koyun 62,00 Tl

1.Kalite Tosun 82,00 Tl

1.Kalite Düve 80,00 Tl

2.Kalite İnek 78,00 Tl

Güncel Haberleri