MEAAL, Uluslararası projesini tamamladı

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğretmenleri, uzun süredir yürüttükleri uluslararası Avrupa Birliği projesini tamamladı. Okulu erken terki en aza indirmek için Bilgi İletişim Teknolojileri isimli Erasmus Plus projesinin...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğretmenleri, uzun süredir yürüttükleri uluslararası Avrupa Birliği projesini tamamladı. Okulu erken terki en aza indirmek için Bilgi İletişim Teknolojileri isimli Erasmus Plus projesinin son toplantısı Letonya’da gerçekleşti. Proje kapsamında birçok yeni bilgi ve edindikleri donanımlar ile kendilerini geliştiren öğretmenler, öğrendiklerini öğrencilerine aktararak projenin verimliliğini en üst seviyeye taşımak istiyor.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğretmenleri, Okulu erken terki en aza indirmek için Bilgi İletişim Teknolojileri isimli Erasmus Plus projesinin son toplantısı Letonya’da gerçekleşti. Projesinin son uluslararası toplantı hareketliliği Letonya’nın Ventspils kentinde gerçekleşti.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Kerpiç, yaklaşık üç yıldır devam eden projenin bütün etkinliklerini ve çalışmalarını başarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Kerpiç, yaptığı açıklamada, "Yaptığımız çalışmaları toplantılarda diğer ortaklarımızla paylaştık. Projemizin son etkinliği olan Avrupa Tek Pazarı Bağlamında Kariyer Eğitimi isimli çevirim içi eğitimi ile ilgili toplantılar ve atölye çalışmalarına katıldık. Bunların yanı sıra Ventspils’te farklı okulları, Ventspils Mühendislik Fakültesini, Ventspils Parventa Kütüphanesini, Ventspils Dijital Merkezi ve Ventspils Uluslararası Astronomi Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulunduk. Dijital merkezde ise temel robotik kodlama atölye çalışmalarına katıldık. Proje koordinatörümüz Ventspils 6 Vidusskola okulunda farklı dersleri gözlemleme fırsatı bulduk ve Letonya eğitim sistemi hakkında bilgilendirildik." dedi.

Büyük kazanımlarımız oldu

Okulu erken terki azaltmanın önemine değinen proje koordinatörü Mustafa Kozan, "Çok sayıda öğrencimiz proje süresince kısa filmler çekerek, işveren ve üniversite mezunları ile röportajlar yaparak, birçok Web 2.0 araçlarını (Weebly, animaker, Kizao, Blogger, Vivavideo, Prezi vs)  kullanarak dijital becerilerini geliştirdiler. Ayrıca on beş öğrencimiz Avrupa Tek Pazarı Bağlamında Kariyer Eğitimi isimli çevirim içi eğitimi almaktalar. Sonuç olarak öğrencilerimiz gerek BİT kullanma becerilerini gerekse İngilizce iletişim becerilerini geliştirme fırsatı buldular. Proje ekibinde yer alan ve ulus ötesi toplantılara katılan öğretmenlerimiz ise Avrupa’da dört farklı ülke eğitim sistemini yerinde incelediler. BİT kullanarak ders materyali hazırlama ve teknolojinin derslere entegrasyonu konularında yeni bilgi ve deneyimler edinerek diğer meslektaş ve öğrencilerimizle bu deneyimlerini paylaştılar." diye konuştu.

Teknoloji daha verimli kullanabiliyoruz

Önemli deneyimler edindiklerinin altını çizen Kozan, "Projemizin en önemli kazanımlarından biri de FATİH projesi kapsamında sunulan teknolojik donanımın daha verimli kullanılması diyebilirim. Biz öğretmenler en iyi öğrenciler olmak zorundayız. Her yeni proje, her yurtdışı toplantısı bizler ve öğrencilerimiz için yenilikleri takip etme ve yeni ufuklar edinme açışından ayrı öneme sahip. Projemizin son faaliyetlerini tamamlayarak ve  Ağustos 2019’da raporlama görevimizi yerine getirerek tamamlayacağız. Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi proje ekibi olarak ihtiyaçlar ve gereksinimler doğrultusunda yeni projeler yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Eğitim Haberleri