Muhtarlar günü kutlandı

Sarayönü’nde, 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı’nda düzenlenen törenle kutlandı.Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun yapılmasının ardından başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. ...
Sarayönü’nde, 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı’nda düzenlenen törenle kutlandı.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun yapılmasının ardından başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.  Törende Sarayönü Muhtarlar Derneği Başkanı ve Selimiye Mahallesi Muhtarı Serkan Karaarslan ise günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

19 Ekim Muhtarlar Günü, ilçemizde de düzenlenen törenle kutlandı.  Törene, Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, CHP İlçe Başkanı Tahir Yıldız, Gözlü Tarım İşletmeleri Müdürü Yüksel Akçay Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abide İşçi, Hastane Başhekimi Ahmut Uzunay, Müftü Şevket Karaca, SYDV Müdürü Ahmet Turan, Kütüphane Müdürü Mevlüt Demirbaş ile Sarayönü İlçesi mahalle muhtarları katıldı.

Sarayönü Muhtarlar Derneği Başkanı ve Selimiye Mahallesi Muhtarı Serkan Karaarslan ise günün anlam ve önemine ilişkin olarak yaptığı konuşmada; “19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olmasını ilan eden sayın Cumhurbaşkanımıza ve gazi meclisimizde grubu bulunan tüm siyasi partilerimize teşekkür ederiz.

Muhtarlar 200 yıla kayın bir geçmişi olan bir kurumdur. Muhtarlar yerel demokrasinin en eski ve köklü kurumudur. Tarihte seçimle yönetime gelen ilk yöneticiler muhtarlardır. Biz muhtarlar daima gece gündüz halkımızın hizmetindeyiz. Muhtarlar mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.

Bu asli vazifemizin yanı sıra tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgınında en zorlu görevleri üstlenen kurumlardan birisi de muhtarlıklarımız olmuştur.

Salgın sürecinde fedakar bir şekilde halkın sağlığı ve esenliği için mücadele etmişler ve etmeye de devam etmektedirler. Devlet ve millet olarak el ele vererek bu salgını en kısa sürede atlatmayı temenni ediyoruz.

Çalışmalarımızda bizlere hiçbir zaman desteğini esirgemeyen başta Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve tüm daire amirlerimize teşekkür ederiz. Muhtarların bu mutlu gününde buraya gelip bizlerin yanında olduğunuz ve dinlediğiniz için hepinize tüm muhtar arkadaşlarım adına teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

Kaymakam Okay’tan teşekkür belgesi

Program öncesi muhtarlarla belediye konferans salonunda bir araya gelen Sarayönü Kaymakamı Abdülkadir Okay covid-19 salgını sürecinde fedakârca çalışan mahalle muhtarlarına teşekkür belgesi takdim etti.

Yerel Haberleri