Okullar için yeni kararlar alındı

Sarayönü Kaymakamlığı’nda, okullarda sağlığın korunması ve geliştirilmesi programı uygulama toplantısı yapıldı.Toplantı, Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş başkanlığında 28 Aralık Salı günü Kaymakamlık Toplantı...

Sarayönü Kaymakamlığı’nda, okullarda sağlığın korunması ve geliştirilmesi programı uygulama toplantısı yapıldı.

Toplantı, Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş başkanlığında 28 Aralık Salı günü Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Onur Açıkgöz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Serhat Kara katıldı.

Toplantıda şu kararlar alındı:

“Okul sağlığı geliştirilmesi konusunda denetimlerin yapılmasında özen gösterilecek. Okul ve kurum müdürlüklerinde alınan hijyen eğitimi, beyaz bayrak ve beslenme dostu sertifikalarının uygulamada sahada çalışmaların devam ettirilmesi ve çalışmaların bizzat takip edilmesi konusunda ilçe milli eğitim müdürlüğünce denetlemeler yapılacak. Yıllık okul sağlığı planı yapılacak. İlçede bulunan öğrenci ile teması olan personellerin (idareci, öğretmen, hizmetli ve personelin) düzenli olarak sağlık taramasının yapılması sağlanarak kontrol edilecek. Kantinde bulunan malzemeler denetlenecek. Tütün malzemelerinin kullanılmaması yönünde planlama yapılacak. Gıda güvenliği ve israfı ile ilgili eğitim verilecek. Paketli gıdaların son kullanma tarihi hakkında bilgilendirme semineri yapılması ve öğrencilerin daha bilinçli olmasının sağlanarak, pankart ve posterlerin hazırlanması kararlaştırıldı.”

Yerel Haberleri