Pazarcıların soğukta ekmek mücadelesi

Sarayönü’nde Cuma günleri kurulan halk pazarındaki pazarcılar aşırı soğuklar nedeniyle tenekeler içine yaktıkları ateş ile ısınıp satış yaparak hizmet verdi.Sarayönü’nde yaklaşık bir haftadır devam eden kar ve aşırı...

Sarayönü’nde Cuma günleri kurulan halk pazarındaki pazarcılar aşırı soğuklar nedeniyle tenekeler içine yaktıkları ateş ile ısınıp satış yaparak hizmet verdi.

Sarayönü’nde yaklaşık bir haftadır devam eden kar ve aşırı soğuk pazarcıları yeni önlemler almaya itti. Sarayönü’nün en büyük halk pazarının kurulduğu Cuma günü pazarcılar eksilerde seyreden hava sıcaklığından olumsuz etkilendi.

Sabah erken saatlerde tezgâh açan pazarcılar soğuk nedeniyle müşterileri teneke içinde yaktıkları ateşte ısınarak karşıladılar. Havanın aşırı soğuk olmasından dolayı vatandaşlar pazara gitmekte güçlük yaşadılar, aynı zamanda esnafın yaklaşık olarak %20’si de soğuk hava şartlarından ötürü tezgâh açamadılar. Pazarcılar günün ilerleyen saatlerinde havanın biraz ısınmasıyla birlikte artan Pazar müşterisi sayesinde satışlarını gerçekleştirebildiler.

Yerel Haberleri