Pazarda geçiş dönemi yoğunluğu

Yaz mevsiminin sona ermesiyle pazarlarda yoğunluk yaşanıyor. Pazarda son yaz ürünleri satışa sunulurken, yeni çıkan kış ürünleri de tezgâhlardaki yerlerini aldı.Vatandaşlar sezonun son yerli ürünlerini almak için pazara...

Yaz mevsiminin sona ermesiyle pazarlarda yoğunluk yaşanıyor. Pazarda son yaz ürünleri satışa sunulurken, yeni çıkan kış ürünleri de tezgâhlardaki yerlerini aldı.

Vatandaşlar sezonun son yerli ürünlerini almak için pazara yoğun ilgi gösterdi. Yazın mevsim meyveleri ile renklenen tezgâhlar, şimdilerde yerini koyu renkli sebze ve meyvelere bıraktı. Şeftali, üzüm, karpuz gibi meyveler tezgâhlarda son ürünleri yer alıyor. Yaz sebze ve meyvelerinin yanına kış mevsiminin sebze ve meyvelerin eklenmesi tezgâhlar renklendirirken pazarda yaşanan hareketlilik esnafı mutlu etti.

Sonbahar-kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan elma, armut ve narenciye grubu meyveler tezgâhlarda yerini aldı. Soğuk havaların gelmesiyle birlikte pazarlardaki yaz ürünleri, yerlerini yeni kış mahsullerine bıraktı. Özellikle içerdiği C vitamini ile hastalıklara karşı vücudun savunma mekanizmasını harekete geçirmede etkili olan, nar, mandalina,  elma gibi meyvelerin fiyatının uygun olduğu dile getiren pazarcılar vatandaşların ürünlere ilgi gösterdiği belirtiler.

Pazar esnafları yaz mevsimin son günlerinde tezgâhların kışlık ürünlerinin gelmesi ile birlikte renklendiği belirterek, “Yaz mevsimin yaşandığı son günlerde tezgahlarımıza gelen kış ürünleri tezgahlarımızı oldukça renklendirdi. Vatandaşlarımız özellikle yerli ürünlerin son bölümüne yoğun ilgi gösteriyor. Fiyatlarımızda yüksek oranda artış söz konusu değil.  Şu anda pazardaki fiyatlarımız oldukça uygun. Pazardaki yerli üretimin bitmesi ile birlikte sera ürünleri tezgâhlarda yer almaya başlayacak. Vatandaşlarımız yaz ürünlerini dolaplarına ve derin dondurucularına yerleştirdi.  Yaz ve Kış aylarında vatandaşlarımız vazgeçilmez kültürümüz olan pazarlara yoğun ilgi gösteriyor.  Vatandaşlarımızın pazarlarımıza göstermiş olduğu ilgi ve alakadan oldukça memnunuz” şeklinde konuştu

Yerel Haberleri