Sarayönü ATS Motor, Konya'ya taşınıyor!

İYİ Partili Çetin Zeybek duruma tepki gösterdiSarayönü İlçesinde faaliyet gösteren Tetik Subap ATS Motor Konya'ya taşınıyor.Konu ile ilgili konuşan İYİ Parti İlçe Başkanı Çetin Zeybek, "Bizler memleketimiz ilerlesin ilçemiz...

İYİ Partili Çetin Zeybek duruma tepki gösterdi

Sarayönü İlçesinde faaliyet gösteren Tetik Subap ATS Motor Konya'ya taşınıyor.

Konu ile ilgili konuşan İYİ Parti İlçe Başkanı Çetin Zeybek, "Bizler memleketimiz ilerlesin ilçemiz büyüsün diye çabalıyoruz fakat engel olunuyor. Yetkililer sanki ilçemizi küçültmeye ve yerinde saymaya bundan ileriye gitmesin diye uğraşmaktadır. Tetik Supap (ATS MOTOR) çok büyük bir işletme olmasa da Sarayönü gibi bir yerde 120 ila 150 vatandaşımıza iş imkanı sağlayan özel bir işletmedir. Bir zamanlar benim de çalıştığım, ekmeğini yediğim işletme şimdi vurdumduymaz insanlar sayesinde Konya'ya taşınıyor" diyerek tepki gösterdi.

Zeybek devamında şu ifadeleri kullandı:

Nasıl Medaş'ın, askerlik şubesinin, ceza evinin vurdumduymazlıkla Sarayönü'nden gönderildiği gibi şimdi de bu işletme gönderiliyor. Bir organize türküsü çalmaya başladılar. Ortada levhadan başka gözle görünen hiçbir faaliyet yok maalesef. Tetik Subap'a içme suyu  veremeyenler organize yapacağız diyorlar. Organize yapacağınız yere önce bir yer altı çalışması yapmanız gerekiyor bence bu fabrika yıllarca bidonlarla bağlar mevkinden çekme su ile döndü kuyu suyu ile döndü kimse gelip de siz niye bidonlarla su çekiyorsunuz demedi. Şimdi durmuşlar organize yapacağız diye milletin aklı ile dalga geçiyorlar.

Orada çalışanlar yabancı değil kendi evlatlarımız, abilerimiz, babalarımız şimdi Konya’ya çalışmaya gidecek. Ekonomik olarak da yatırımını Konya’ya yapacak. Bir şey yapılırken geniş çaplı düşünmek daha faydalı olacaktır ama maalesef bu arazinin peşkeş çekilmeye çalışıldığına inanıyorum. Tamam, borcu ödenmiş ama bu kadar insanın ekmek yediği tekne kapatılması hiç hoş değil.

Belki çoğu gidemeyecek istifasını isteyecek çalışma hayatı son bulacak çünkü çalışanların çoğu hayvancılık ve çiftçilik ile uğraşan insanlardır. Konya ters istikamet burada çalışanlar için. Belki dönüşü olmayacak bu fabrikanın ama inanın ilerisi de olmayacak.

Sarayönü’ne millet parkı veya meydanlar lazım değil, fabrika lazım iş lazım esnafı canlandıracak ekonomi lazım.  Ama bunu anlamayan insanlar ve sessiz kalan halkımız sayesinde her kurum her işletme elimizden bir bir gidiyor. Bu yönetim ile bizim memleketimize ne organize gelir ne de bir çivi çakılır Sarayönü kendi kaderine bırakılmış bir memleket olarak maalesef yine sınıfta kaldı. Böyle giderse ilçeliğimiz de alınırsa şaşırmam.”

Bölge Haberleri