Sarayönü Belediyespor doludizgin

Sarayönü Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig’in beşinci haftasında deplasmanda Isparta Emrespor’u 2-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda iddialı olduğunu gösterdi. Yeşil siyahlı ekibin takım savunması ve oyun disiplini göz doldurdu....

Sarayönü Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig’in beşinci haftasında deplasmanda Isparta Emrespor’u 2-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda iddialı olduğunu gösterdi. Yeşil siyahlı ekibin takım savunması ve oyun disiplini göz doldurdu. Temsilcimizin gollerini Abdülkerim ve Ahmet Uğur kaydetti. Çumra Belediyespor’un ligin son sırasındaki Gelendostspor’u son saniyede bulduğu gol ile yenmesiyle zirve ortağı yeşil siyahlıların liderlik fırsatı önümüzdeki haftalara kaldı.

Bölgesel Amatör Futbol Lig’de (BAL) 5.hafta takvimi hafta sonu yapılan maçlarla devam etti. 4. Bölge 2. Grup’ta yer alan Sarayönü Belediyespor, beşinci hafta karşılaşmasında deplasmanda Isparta Emrespor ile karşılaştı. Maçın başından sonuna kadar oyunun kontrolünü elinde tutan temsilcimiz, zaman zaman rakibine pozisyonlar verse de oyunun kontrolünü ve temposunu hep elinde tuttu.

Maça hızlı başlayan Sarayönü Belediyespor, kontrollü pas oyunu ve hızlı ataklar ile mücadelenin ilk çeyreğinde oyunun üstünlüğünü tamamen elinde tuttu. Savunmanın organize ve yerinde müdahaleleri ile rakibine tek bir pozisyon dahi vermeyen temsilcimiz aradığı golü çabuk buldu. İlk yarım saatlik süreçte maçı koparacak fırsatlardan yararlanamayan temsilcimiz, ilk yarının son bölümlerinde Kaleci Sercan’ın başarılı kurtarışları ile soyunma odasına üstünlükle gitti. İkinci yarın takım savunmasını mükemmel uygulayan Sarayönü Belediyespor, maçın sonlarına doğru Abdülkadir’in golü ile rahatladı. Girdiği fırsatlardan yararlanamayan Sarayönü Belediyespor, farkı daha da açma fırsatını kaçırdı.

4’nci dakikada orta sahadan aldığı topla rakiplerinden teker teker sıyrılan Mustafa, topu ceza sahasına hareketlenen Ahmet Sarı ile buluşturdu. Hızla ceza sahasına giren Ahmet’in vuruşu direğin dibinden dışarı gitti. Temsilcimiz öne geçme fırsatını değerlendiremedi.

8’nci dakikada temsilcimiz aradığı golü erken buldu. Sol kanattan organize gelişen Sarayönü Belediyespor hücumunda Alper topu ceza sahasına gönderdi, topla buluşan Mustafa istediği şut açısını yaratamadı. Topu ceza yayı üzerinde müsait durumda bulunan Abdülkerim’e gönderdi. Abdülkerim klasına yakışır bir şekilde topu sol direğin dibinden filelerle buluşturdu. Temsilcimiz bu golle 1-0 öne geçti.

22’nci dakikada sağ kanattan organize gelişen Sarayönü hücumunda Mustafa rakibinden sıyrıldıktan sonra topu Abdülkerim’le buluşturdu. Abdülkerim rakibinden kurtulduktan sonra topu bekletmeden Ahmet Sarı’yla buluşturdu. Ahmet Sarı tek pasla defansın arkasına gönderdiği topa iyi hareketlenen Mustafa topa vurmakta geç kalınca kaleci Sofu açısını iyi kapatarak mutlak golü engelledi.

32’nci dakikada organize bir şekilde hücuma çıkan Isparta Emrespor, hızlı pas trafiği sonrası topu sol kanattan hareketlenen Oğulcan ile buluşturdu. Hızla ceza sahasına giren Oğulcan bekletmeden vuruşunu yaptı. Kaleci Sercan’dan seken topu Cengiz rakibinden önce araya girerek kornere gönderdi.

41’nci dakikada Sarayönü Belediyespor yaptığı hücum pres sonrası topu kaptı. Sol kanattan ceza sahasına yaklaşan Batuhan, topu defansın arkasına iyi sarkan Mustafa ile buluşturdu. Kaleci ile karşı karşıya kalan Mustafa, şut çekmek yerine kaleciyi çalımlamayı deneyince mutlak bir gol daha kaçtı.

İlk yarıda oyun üstünlüğünü elinde tutan temsilcimiz, tempolu ve bol pozisyonlu geçen ilk yarının ardından soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti.

52’nci dakikada sol kanattan gelişen Isparta Emrespor atağında Onur kavisli bir şekilde topu ceza sahasına gönderdi. Defanstan seken topu önünde bulan Oğulcan, bekletmeden gelişine vurdu. Kaleci Sercan mükemmel bir refleksle topu kornere gönderdi.

67’nci dakikada organize gelişen Isparta Emrespor atağında sol kanattan ceza sahasına giren Bahri topa sert vurdu. Günün başarılı isimlerinden Sercan, topu aynı hızda yumruklayarak taca gönderdi.

80’nci dakikada temsilcimiz farkı ikiye çıkardı. Alper’in ceza sahasına gönderdiği uzun topta sağ çaprazda topla buluşan Abdülkadir, yerden düzgün bir vuruşla topu kaleci Sofu’nun sağından filelerle buluşturdu. Temsilcimiz bu golle rahatlayarak 2-0 öne geçti.

88’nci Sağ kanattan kullanılan ceza sahasının hemen dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Burak’ın vuruşunda kaleci Sercan zorlanmadan kurtarışını yaptı.

Kalan dakikalarda gol sesi çıkmadı. Baştan sona kontrollü ve ne istediğini bilerek oynayan temsilcimiz, bu zorlu deplasmanda hanesine 3 puanı yazdırarak rakiplerine şampiyonluk yolunda gözdağı verdi.

TAKIMLAROGBMAYPAv
1.Çatalhüyük Çumra Bld.Spor54101441310
2.Sarayönü Bld.Spor5410102138
3.Eskil Bld.Spor5401139124
4.Isparta 32 Emrespor53026393
5.Akşehirspor52129574
6.Ereğlispor52126472
7.Eşmekaya Sultanhanıspor5203486-4
8.Gölyazı Bld.Spor5104493-5
9.Sudurağı GB51044193-15
10.Gelendostspor50055120-7

TOPLU SONUÇLAR: Isparta Emrespor-Sarayönü Bld: 0-2, Akşehirspor-Konya Ereğlispor: 0-0, Ç.Çumra Bld -Gelendostspor: 2-1, Sultanhanıspor-Eskil Bld: 1-3, Sudurağı GB -Gölyazı Bl: 4-1

GELECEK MAÇLAR: 05 Aralık 2021 saat 14:00 Sarayönü Bld-Sudurağı Gb, Gelendostspor-Sultanhanıspor, Konya Ereğlispor-Ç.Çumra Bld, Gölyazı Bld-Akşehirspor, Eskil Bld- Isparta Emrespor

STAD: Isparta Milli Egemenlik Stadı

HAKEMLER: Oğuzhan Hamitoğlu, Ali Cem Zorbay, Nail Karacan, Ege Burak Atamer

ISPARTA EMRESPOR: Sofu, Emre, Anıl, Mustafa, Enes, Onur, Bahri, Sezer(Dk.84 Burak), Oğulcan(Dk.90 Murat), Ethem, Emircan,

YEDEKLER: Fadıl, Ali Mert, Süleyman, Ali Erin, Umut

TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Savlu

SARAYÖNÜ BELEDİYESPOR: Sercan, Yunus Emre, Hüsnü, Cengizhan, Ali Temur, Alper, Batuhan (Dk.80 Ali), Tamer, Abdülkerim(Dk.45 Abdurrahman), Ahmet Sarı(Dk.70 Abdülkadir), Mustafa Tan (Dk.70 Ahmet Uğur)

YEDEKLER: Eren, Osman, Fatih, İsmail, Talha

TEKNİK DİREKTÖR: Niyazi Kart

SARI KARTLAR: Dk.45 Sofu, Dk.74 Mustafa, Dk.80 Gökhan (Isparta Emrespor), Dk.37 Sercan, Dk.45 Ali Temur Dk.65 Alper, Dk.68 Tamer, Dk.90 Ahmet Uğur (Sarayönü Belediyespor)

GOLLER: Dk.8 Abdülkerim, Dk.80 Abdülkadir

Spor Haberleri