Angı: "kimse tek başına belirleyemez"

Angı: "kimse tek başına belirleyemez"
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya’nın bazı ilçelerinde bölge milletvekillerinin belediye başkan adayı belirlediği söylentileri üzerine sert çıktı. Angı, teşkilatlarımızın bu tür olaylarla yıpratılmasına izin...

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya’nın bazı ilçelerinde bölge milletvekillerinin belediye başkan adayı belirlediği söylentileri üzerine sert çıktı. Angı, teşkilatlarımızın bu tür olaylarla yıpratılmasına izin vermeyiz dedi.

Farklı çabalar sonuç vermeyecektir

Hakimiyet'te yer alan Halil Yılmazer'in özel haberine göre Milletvekillerinin ve diğer kişilerin tek başlarına aday belirleyemeyeceğini söyleyen Angı,"Seçilmiş olarak milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz var. Teşkilatların ana kademeleri; gençlik ve kadın kolları genel merkezimiz ise en çatı örgütümüzdür. Mutlaka her aktör kendi kanaatlerini ifade eder. Ama belirleyici olan ana iskelet teşkilatlardır. Nihai kararı veren de Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki üst kuruldur. Farklı çabalar sonuç vermekten ziyade yorucu ve yıpratıcı bir sürece götürür” diye konuştu.

Böyle işlere girmek doğru değil

Angı, bazı bölge milletvekilleri tarafından belediye başkan adaylığına müdahale edildiği iddialarına ilişkin, “Hem kendilerini yorar parti olarak bizleri de zorlar. Böyle bir işe girmek doğru değil. Kimse tek başına hiçbir kişinin aday ısrarı yapmaması gerekir. Düşüncelerini açıklar bunlar değerlendirmeye alınır. Aksine davranışlar kimseye fayda getirmez. Asla, ne mevcut belediye başkanlarımızın ne aday adaylarının ne de teşkilatların yıpratılmasına fırsat vermeyiz. AK Parti hiyerarşisi olan bir anlayış. Bu ahenk içinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Hassasiyetle seçimleri sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

İlçelerde yeni heyecanlar da gerekiyor

Her ilçeyi ayrı ayrı değerlendirmeye aldıklarını ifade eden Angı, ilçelerde belediye başkanlarının çok güzel işlere imza attıklarını söyledi. Angı, “Bazı ilçelerde iletişim eksikleri belki yapılan işleri vatandaş nezdindeki algılanmasında zorluklar oluşmuş bunları görüyoruz. Mevcut belediye başkanları ile davam edeceğimiz ilçeler var. Yeni isimler ile gideceğimiz ilçeler var. İlçe bazlı çalışmalar yapıldı. Tecrübeleri ile yeni dönemde daha başarılı olacağına inandığımız isimlerle devam edeceğiz. Buna karşın bir değişik ihtiyaç göründüğü, hizmetleri daha iyi yapacak kararlar verilecek. Yeni heyecanlar da olacaktır.