Anıza ekim mibzerleri kiralanıyor

Anıza ekim mibzerleri kiralanıyor
Sarayönü Ziraat Odası, toprak işlemesiz tarım modeli kapsamında kullandıracağı 11 adet Anıza Direk Ekim Mibzerleri ile ilgili kriterleri belirledi.Sarayönü Ziraat Odası yönetimi tarafından alınan kararlarla ilgili bilgi veren...

Sarayönü Ziraat Odası, toprak işlemesiz tarım modeli kapsamında kullandıracağı 11 adet Anıza Direk Ekim Mibzerleri ile ilgili kriterleri belirledi.

Sarayönü Ziraat Odası yönetimi tarafından alınan kararlarla ilgili bilgi veren Ziraat Odası Başkanı Ömer Fatih Karça, yaptığı açıklamada: "Anıza Direk Ekim Mibzerleri, ÇATAK projesi ile ilgili olduğundan mibzerler öncelikle, ÇATAK projesine dahil olan çiftçilere verilecek. ÇATAK kapsamındaki çiftçilerin önceliğinin ardından Ziraat Odasına üye olan veya olmayan tüm çiftçiler bu mibzerlerden faydalanabilecek. Fakat bu mibzerlerden yararlanmak için bazı şartların sağlanması gerekiyor. Mibzeri alacak çiftçilerin Ziraat Odasına, 2016 dahil aidat borcu olmaması gerekiyor." dedi.

Fiyatlar belirlendi

Mibzeri kiralayan çiftçilerden dekar başına ücret alınacağını kaydeden Karça, " Çiftçiler, Ziraat Odası'ndan mibzeri alırken bir miktar depozit ücreti yatıracak. Mibzeri sağlam teslim ettiğinde ise depozit ücretini geri alacak. Mibzerlerden, 12'li günde 50 dekar, 15'li günde 75 dekar, 18'li günde 90 dekar, 20'li günde 100 dekar ekme kapasitesine sahip olduğundan; alan çiftçi mibzeri ekeceği araziye göre elinde tutabilecek. Mibzerlerin kiralama bedeli, dekar başına Özdöken 1,5 lira, şakalak 2,5 lira olarak belirlendi. Arıza olduğunda ise derhal Ziraat Odası'na bildirilecek ve tamirat Sarayönü'nde yapılabilecek gibi ise Ziraat Odası'nın görevli elemanı nezaretinde yaptırılacak; eğer arıza büyük ise servis tarafından yapılacak. Tamirat ücretleri ise arızaya sebep olan çiftçi tarafından ödenecek."

Etiketler :