Ankara’da haraç operasyonu: Çetenin başı cezaevinde çıktı
Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde faaliyet gösteren organize suç çetesine yönelik kapsamlı bir operasyon düzenledi. Esnafı tehdit ederek baskı altına alan ve sistematik şekilde haraç alan şebekeyi takibe alan ekipler, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçti.
Gerçekleştirilen operasyonda çetenin elebaşı olarak belirlenen O.M.H.’nin halen cezaevinde olduğu tespit edildi. O.M.H.’nin dışarıdaki bağlantıları aracılığıyla şebekeyi yönettiği ortaya çıktı.
Operasyonda, aralarında bir avukat ve bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu toplam 14 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Emniyet kaynakları, operasyonun devam edebileceğini belirterek, organize suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.