“Anmak yetmez, anlamalıyız”

“Anmak yetmez, anlamalıyız”
Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81’nci yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı.Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı mirasa sonuna kadar...

Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81’nci yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı mirasa sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirten Yeşilkaya, “Atatürk’ün fikir ve ideallerinin ışığında, onurlu bir gelecek, huzurlu bir toplum ve kimsesizlerin kimsesi olan bir Cumhuriyet hedefimizi gerçekleştireceğimize olan inancımız tamdır. Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde özgürlüklerine sahip çıkan vatandaşlarımızın kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacak, çağdaş dünyada hak ettiği yere yükselecektir. Bu inançla, Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanlığı olarak Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla selamlıyor ve sonsuza kadar emanetlerinin bekçisi olacağımıza söz veriyoruz.” dedi.

Yeşilkaya, Atatürk’ün ilkelerinin ve inkılaplarının iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, önderimiz ve başta mazlum milletler olmak üzere tüm dünyaya örnek olmuş büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 81’nci yılında saygı, rahmet ve giderek büyüyen bir özlemle anıyoruz. 10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, O’nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizi yinelediğimiz bir gündür. Yolumuzu da, kendisinin akıl ve bilimi temel alan düşünce sistemi aydınlatmakta, karşılaştığı bütün güçlükleri yenmesini bilen direnci, bize güç vermektedir. Onu anmak yetmez. Aynı zamanda anlamalıyız.”