Anneler Baş Tacımızdır

Anneler Baş Tacımızdır
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Anneler Günü mesajında, annelerimiz her zaman baş tacı olduğunu söyledi.Solak, “Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren annelerimizi sadece belirli günlerde değil her an hatırlamalı;...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Anneler Günü mesajında, annelerimiz her zaman baş tacı olduğunu söyledi.

Solak, “Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren annelerimizi sadece belirli günlerde değil her an hatırlamalı; hak ettikleri saygı, iltifat, sevgi ve güler yüzü fazlasıyla göstermeli, hayır dualarını almalıyız” dedi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Anneler Günü dolasıyla yayımladığımı mesajında, annelerin karşılıksız sevginin en büyük örneği olduğunu söyledi.

Annelik gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen kadınların, yeni nesillerle birlikte gelenek ve değerlerimizin yaşatılmasının ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesi olduğunu kaydeden Solak, bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında en çok annelerin payı olduğunu dile getirdi.

Solak, “Üzerimizde ödenmez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakârlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz her zaman baş tacımızdır. Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren annelerimizi sadece belirli günlerde değil her an hatırlamalı; hak ettikleri saygı, iltifat, sevgi ve güler yüzü fazlasıyla göstermeli, hayır dualarını almalıyız” dedi.

Annelik kavramı dinimizde ve örfümüzde de son derece kıymetli olduğuna değinen Başkan Solak, şunları kaydetti: “Yüce Allah Kuran-ı Kerim’de anne ve babaya iyi davranılmasını emrederken; Peygamber Efendimiz, ‘Anne Cennet Kapılarının Ortasındadır’ ve ‘Cennet Annelerin Ayakları Altındadır’ mealindeki Hadis-i Şeriflerde bu değeri anlatmaktadır. Bu günü vesile kılarak her birimiz yeniden annelerimizin değerini hissetmeli ve bu değeri onlara hissettirmeliyiz. Bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, büyüklerimin ellerinden öpüyorum.”