Annelere anlamlı ziyaret

Annelere anlamlı ziyaret
Sarayönü Kaymakamlığı tarafından ilçede bulunan şehit anneleri ve 100 yaş üstü bir annenin Anneler Günü kutlandı. Ziyaretlerde annelere çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edildi. İlçe nüfusuna kayıtlı yüz yaşını geçmiş...

Sarayönü Kaymakamlığı tarafından ilçede bulunan şehit anneleri ve 100 yaş üstü bir annenin Anneler Günü kutlandı. Ziyaretlerde annelere çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edildi. İlçe nüfusuna kayıtlı yüz yaşını geçmiş iki anneden ilçede ikamet eden Fatmana Ciğer evinde ziyaret edildi. Cennet Anneleri projesi kapsamında Sakarya’da oluşturulan hatıra ormanında 105 yaşındaki Fatma Ofay ve 100 yaşındaki Fatmana Ciğer için de birer fidan dikildi.

Sarayönü’nde anneler günü şehit anneleri ve 100 yaş üstü bir annenin ziyaretiyle kutlandı.

Her yıl mayıs ayının 2. pazar günü kutlanan Anneler Günü nedeniyle Sarayönü’nde bazı etkinlikler düzenlendi. Anneler günü kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından Sakarya ilinde “Cennet Anneleri” ormanı oluşturulurken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından gönderilen hediyeler de Sarayönü ilçesinde annelere ulaştırıldı.

Anneler Günü kapsamında Sarayönü Kaymakamlığı bünyesinde hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grubu, ilçedeki şehit anneleri ve 100 yaş üstü bir anneyi ziyaret ederek bu özel günlerini kutladı. Ayrıca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından gönderilen hediyeler annelere takdim edilirken, Sarayönü Kaymakamlığı tarafından annelere çiçek hediye edildi.

Ziyaret edilen annelerden 100 yaşındaki Fatmana Ciğer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ladik mahallesinde yaşayan ve halen hayat dolu olan asırlık çınar Fatmana Ciğer, “Allah hepinizden razı olsun. Sağ olun. Allah hepinize uzun ömür versin. Allah devletimize zeval vermesin. Hepinize dua ediyorum. 12 yaşımda öksüz kaldım. Babamın ekmeğini pişirdim, yemeğini yaptım. Evimizin her işini gördüm. Ömrümüz çalışmayla geçti. Şükür bu günümüze. Dört kızım, üç oğlum var. Torunumun torununun çocuğunu gördüm. 90 tane torunum var. Hamdolsun sağlığım sıhhatim çok iyi. Allah yatağa düşürmesin. İki gün yatak üçüncü gün toprak.” şeklinde konuştu.

Cennet Anneleri projesi hakkında bilgi veren Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay ise yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığımız ve Hz. Hatice Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen projeyle 100 yaş ve üzeri annelerimizi ziyaret ettik. İlçemizde 100 yaş ve üzeri iki annemiz bulunuyordu. 105 yaşındaki Fatma Ofay, şu anda Sarayönü’nde ikamet etmediği için ziyaretine gidemedik ancak 100 yaşındaki Fatmana Ciğer annemizi evinde ziyaret ettik.” dedi.

Proje kapsamında Sakarya İlinde “Cennet Anneleri” adıyla bir hatıra ormanı oluşturulduğunu ve ülke genelindeki her bir anne için bir fidan dikildiğini ifade eden Okay, şunları söyledi: İlçemizde yaşayan annelerimiz için dikilen fidanların sertifikaları ve her bir annemiz için vakıf tarafından temin edilen eşarbı anneler gününde evinde ziyaret ederek takdim ettik. Bu vesile ile başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum.”