Arabacı’dan yeni kooperatif açıklaması

Arabacı’dan yeni kooperatif açıklaması
Ladik mahallesinde, Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne alternatif olarak kurulan yeni kooperatifle ilgili olarak Mahalle Muhtarı Mustafa Arabacı, yazılı açıklamada bulundu.Arabacı, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:“Yeni...

Ladik mahallesinde, Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne alternatif olarak kurulan yeni kooperatifle ilgili olarak Mahalle Muhtarı Mustafa Arabacı, yazılı açıklamada bulundu.

Arabacı, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Yeni kurulan kooperatif hakkında, halk ne diyor? Mevcut kooperatif dururken neden başka bir kooperatif kurulma ihtiyacı duyuldu? Tarihinde görülmemiş hizmeti gören üretici için çok mu gerekliydi? Amacı ve maksadı ne? Hiç düşündünüz mü ya da hiç merak ettiniz mi?

Görülüyor ki mevcut kooperatifi kazançlarını artıramadıkları ve kendi çıkarları için kullanamadıklarından dolayı kooperatifi yıpratmaya çalışıyorlar. Bu sözde kurulan yeni kooperatife toplanan sütler ve üreticiye tedarik edilen yemler kimin ve kimlerin üzerinden geçip kimlerin para kazanacağı apaçık aşikâr ortada.

Halk sormayacak mı size kooperatif yönetmeyi çok istiyorsunuz mademki neden kooperatif seçimlerine aday olmadınız diye? STK Başkanları gelip geçicidir. Tek gerçek ve kalıcı olan kooperatifimizdir. Bu millet yapılan hizmeti de yapılan ihaneti de görüyor. Allah vatanına ve memleketine hizmet edene himmet versin. Aklı olup ta fikri olmayanlara da fikir versin.

Mademki halk için hak için kuruldu Uçarlar Ltd. Şti. eşittir kooperatif aynı hamam, aynı tas. Gerisi halkın ve üreticilerimizin takdirine. Her süt toplayan şirket kendi menfaatleri için Kooperatif kurmaya kalkarsa bu memleketin hali ne olacak. Kurulan bu kooperatifin kurulduğu mahalle Bahçesaray, icraatı Ladik mahallesi, hedefi S.S.Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’dir.”