Araç satışında yeni dönem resmen başladı!

Araç satışında yeni dönem resmen başladı!
Araç alım satımlarında ortaya çıkan dolandırıcılık olaylarını önlemek amacıyla yeni ödeme sistemi geliştirildi. Takasbank'ın ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemi işleticiliği faaliyetlerine ilave olarak yürütebileceği...

Araç alım satımlarında ortaya çıkan dolandırıcılık olaylarını önlemek amacıyla yeni ödeme sistemi geliştirildi. Takasbank'ın ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemi işleticiliği faaliyetlerine ilave olarak yürütebileceği diğer faaliyetlere ilişkin kararları Resmi Gazete de yayımlandı.

Taşıt alım satımında sıkça yaşanan dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarını önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği arasında yürütülen ortak çalışmaların ürünü olan Güvenli Ödeme Sistemi, Türkiye Noterler Birliği (TNB) ile eş zamanlı olarak 3 Şubat 2020 tarihi itibari ile hizmete sunulmuştu.

Araç satışında risk ortadan kalkıyor

Taşıt Takas Sistemi'nin kullanılmasıyla taşıt mülkiyeti ile satış bedelinin eş zamanlı olarak el değiştirilmesi ve karşı taraf riskinin ortadan kaldırılması hedefleniyor. Takasbank’ın Güvenli Ödeme Sistemi’nde hizmet vermesi noktasında Noterler Birliği ile protokol imzalanmış olup Takasbank taşıt alım satım işlemlerinde nezdinde nakdin bloke edileceği emanetçi finans kuruluşu olarak hizmet vermeye başladı.

Takasbank tarafından geliştirilen Taşıt Takas Sistemi, taşıt alım satım işlemlerinde taraflara güvenli, nakit taşıma riski olmadan, düşük maliyetli ve hızlı transfer kolaylığı sağlıyor. Satış bedelinin gönderileceği satıcıya ait banka hesap numarasının ve satış tutarını gönderecek alıcının banka hesap numarasının ruhsat sahiplerine ait olması kontrolü ile taşıt mülkiyeti ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı tüm olumsuzlukların önlenmesi hedefleniyor.

İnternet sitesinden veya Android yada İOS tabanlı mobil uygulamalar üzerinden erişilecek olan TaşıtTakas Sistemi ile taşıt mülkiyeti ile satış bedeli olan nakdin eş anlı olarak el değiştirmesi, tarafların güven probleminin bertaraf edilmesi, nakit taşıma riskinin ortadan kaldırılması, düşük maliyetle hızlı transfer kolaylığı

sağlanıyor.

Maliyeti 15 lira

Taşıt Takas sistemi ile gerçekleştirilen tescil işlemleri, satıcı taraftan tahsil edilmek üzere 10 TL’si Noterler Birliği’nin payı olmak üzere toplam 15 TL gibi düşük bir maliyetle gerçekleşecek, ücret satıcıya EFT ile gönderilecek satış bedelinden düşülerek tahsil edilecek.