Arıcılığa farklı bir boyut kazandırdı

Arıcılığa farklı bir boyut kazandırdı
Sarayönü'nde arıcılık, apiterapi ve kozmetik sektöründe faaliyet gösteren Varolağa çiftliği, anasını öğrencileri için arı ve balı sevdirme amaçlı boyama kitapları dağıttı.Varolağa çiftliğinin sahibi Fatih Vural yaptığı...

Sarayönü'nde arıcılık, apiterapi ve kozmetik sektöründe faaliyet gösteren Varolağa çiftliği, anasını öğrencileri için arı ve balı sevdirme amaçlı boyama kitapları dağıttı.

Varolağa çiftliğinin sahibi Fatih Vural yaptığı açıklamada, "balı sevdirmeyi çocuklarımızdan başlamalıyız. Çikolata şeker dişi çürütür ama bal çürütmez. Ülkemizde sahte ballardan dolayı bala bir antipati oluştu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı inşallah bunun önüne geçebilir. Derdimiz, vatandaşlarımıza doğru ürünü yedirebilmek.

Karakovan, petekli ve süzme bal olarak yıllık yaklaşık 1 ton üretim kapasitemiz var. İlçemizde ihtiyacı olanlar için arı sütü, polen, propolis, arı ekmeği, apilarnil, temin edebiliyoruz.

Aynı zamanda kozmetik sektöründe de Türkiye'de ilk defa satışa sunulan engerek yılanı zehirinden yapılan cilt kırışıklığı, selülit ve ağrı kesici kremleri Romanya'dan ithal ederek satışını yapmaktayız. Macaristan'dan arı zehri kremleri ithal ediyoruz. Yine Romanya ve Dubai'den arı sütü, bal, polen ve propolis kremleri ithal ediyoruz.

Varolağa çiftliği olarak venomterapi, apiterapi, aromaterapi ve fitoterapi ürünlerinde dört farklı firmanın Türkiye distribütörüyüz. Yakında arı zehri ile mezoterapi çalışmalarına öncülük edeceğiz." dedi.