Arıcılık ve ipek böcekçiliğine hibe

Arıcılık ve ipek böcekçiliğine hibe
Kırsal alanlarda istihdamın geliştirilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, üretim ve kalitenin yükseltilmesi için yüzde 50 hibe ile arıcılık, yüzde yüz hibe ile ipekböcekçiliği yetiştiriciliği destekleniyor.Yeni...

Kırsal alanlarda istihdamın geliştirilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, üretim ve kalitenin yükseltilmesi için yüzde 50 hibe ile arıcılık, yüzde yüz hibe ile ipekböcekçiliği yetiştiriciliği destekleniyor.

Yeni teknolojilerin kullanımının yaygınlaştırılarak modern işletmelerin kurulması ve makine, alet, ekipman alımına yönelik yatırımların desteklenmesine yönelik verilen hibe desteği müracaatları 22 Ocak tarihine kadar İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne bizzat yapılabilecek.

Arıcılık desteğinden arı yetiştiricileri birliği veya bal üreticileri birliğine üye, arıcılık kayıt sistemine (AKS) müracaat tarihi itibariyle en az 3 yıldır kayıtlı, AKS deki aktif kovan sayısı bakımından 50 ve üstü arılı kovana sahip, bal üretimine ilaveten bulunduğu bölge ve ekotip dikkate alınarak diğer arı ürünlerinden arı sütü, polen, propolis, arı ekmeği(perga), arı zehiri, apilarnil' den en az ikisini üreteceğini taahhüt eden arıcılar faydalanabileceklerdir.

Arıcılık hibe desteği konusunda aynı haneden karı-koca, kardeş, anne-baba olması durumunda asil listeye giren veya puanı en yüksek olan tek bir proje değerlendirmeye alınacak.

İpekböcekçiliği destekleme konularını ise dut bahçesi tesisi, besleme evi, makine, alet - ekipman alımı kapsıyor. Kamuda çalışmayan kişiler müracaat edebiliyor