ASEM kayıtları başladı

ASEM kayıtları başladı
Sarayönü'nde yapımı tamamlanan Şehir Konağı bünyesinde açılacak olan "Aile Eğitim ve Sanat Merkezi" (ASEM) kursları için kayıtlar başladı. Sadece bayanlara hitap edecek olan Asem kursları, üyelerine çok güzel imkanlar sunacak.Sarayönü...

Sarayönü'nde yapımı tamamlanan Şehir Konağı bünyesinde açılacak olan "Aile Eğitim ve Sanat Merkezi" (ASEM) kursları için kayıtlar başladı. Sadece bayanlara hitap edecek olan Asem kursları, üyelerine çok güzel imkanlar sunacak.

Sarayönü Aile Eğitim ve Sanat Merkezi (Asem) için 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıtları başladı. Pazartesi günü başlayan kayıtlar 24 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Eğitim ve Sanat Merkezi kursları, internet üzerinden ve Sarayönü Gençlik Merkezlerinde yeni dönem kayıtlarını almaya başladı. Sarayönü Aile Eğitim ve Sanat Merkezi Yöneticisi Zeliha Ceylan, Asem'in ilçede büyük bir boşluğu dolduracağını belirterek, bayanlar için bir halk üniversitesi mahiyetinde olan Asem'in çok değerli eğitimler vereceğini ifade etti. Ceylan, kurslara katılanların meslek edinmenin yanında; aile bütçelerine katkıda bulunduklarını ve bir sanatla uğraşarak kendilerini geliştirdiklerini kaydetti.

Talep olması ve grup oluşması durumunda her branşta kurs açılabileceğini dile getiren Ceylan, “Bir çok alanda kurs açabiliriz. Açılması planlanan kurslarımız arasında bilgisayar kullanımı, cenaze hizmetleri, cilt bakımı, çini, çocuk bakım elemanı, dekoratif ahşap boyama, diksiyon, ebru, el nakışları, el sanatları, elde kurdele işi, evlilik öncesi eğitim, filografi, fotoğrafçılık, girişimcilik, giyim kursu, hasta kabul işlemleri, F Klavye kullanımı, hızlı okuma, iğne oyası, ilk yardım, ingilizce, işaret dili, kağıt telkari, kaligrafi, keçe yapımı, kuaförlük, Kur'an-ı Kerim, mefruşat, mis kokulu sabun yapımı, mum yapımı, neyi nikah şekeri hazırlama, osmanlı türkçesi, engelli bakımı, pul boncuk işi, rölyef, resim, spor, şiş örücülüğü, takı tasarımı, telkırma, resim, yemek-pasta yapımı, yüzme yer alıyor. Bu branşlarda grup oluşursa kurs açabiliyoruz. Kayıtlarımız 24 Eylül tarihine kadar devam edecek. Bu kurslara kayıt olmak isteyenler bizzat Gençlik Merkezine gelebileceği gibi www.komek.org.tr adresinden de müracaatta bulunabilir." dedi.

Sarayönü'nün çok güzel bir hizmete kavuştuğunu anlatan Ceylan, şöyle konuştu: "İlçemize Hanımlar Lokali yapılması için Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek'ten talepte bulunmuştuk. Bunun için ilçemizdeki bayanlardan 3 bine yakın imza topladık. Başkanımızın verdiği söz doğrultusunda ilçemize bu hizmeti kazandırmasından dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Nafiz Solak ve Ak Parti İlçe Yönetimine de teşekkür ederiz."