ASEM kursları başladı

ASEM kursları başladı
Sarayönü Şehir Konağı’nda faaliyet gösteren ASEM ve Ladik KOMEK, kurslarına start verdi. Toplam 450 kursiyerin müracaat ettiği kurslar bünyesinde birçok farklı dalda kurs açıldı. Sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralına uyularak...

Sarayönü Şehir Konağı’nda faaliyet gösteren ASEM ve Ladik KOMEK, kurslarına start verdi. Toplam 450 kursiyerin müracaat ettiği kurslar bünyesinde birçok farklı dalda kurs açıldı. Sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralına uyularak dikkatli şekilde kurslar veriliyor.

Sarayönü Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığında ilçede 2 ayrı merkezde hayata geçen KOMEK ve ASEM faaliyetlere başladı. Kurslar geçtiğimiz günlerde verilmeye başladı. 450 kursiyerin müracaat ettiği KOMEK ve ASEM bünyesinde, Kur’an-ı Kerim, spor, aşçı çırağı, pastacı çırağı, mefruşat, ingilizce, bilgisayar, giyim, Şişörgü, cenaze hizmetleri, bağlama, halı dokuma, doğalgaz yakıtı ateşçiliği gibi kursları açıldı.

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile açılan bu kursları tamamlayan kursiyerlere, kurs sonunda sınava tabi tutularak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verilecek.

Kurslarla ile ilgili açıklamada bulunan KOMEK ve ASEM yetkilileri kursların insanların sosyalleşmesine katkı sağladığını vurgulayarak, “Sosyalleşme, komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi, bireysel gelişime katkı, karakter ve güven duygusunun güçlenmesi anlamına gelir. Kurslarımız, ekonomi ve istihdam açısından faydalı olduğu gibi sosyal ve kültürel açıdan da hemşerilik duygusunun güçlenmesinde, Sarayönülülük bilincinin oluşmasında ve komşuluk ilişkilerimizin güçlenmesinde fayda sağlıyor.” şeklinde görüş bildirdi.

windows 10 pro