Asem ve Komek kursları başladı

Asem ve Komek kursları başladı
Sarayönü Gençlik Merkezi'nde faaliyete gösteren KOMEK, Ladik KOMEK ve Şehir Konağı’nda faaliyet gösteren ASEM, vatandaşlara yönelik kurslarına bu hafta başında start verdi. Toplam 770 kursiyerin müracaat ettiği KOMEK bünyesinde...

Sarayönü Gençlik Merkezi'nde faaliyete gösteren KOMEK, Ladik KOMEK ve Şehir Konağı’nda faaliyet gösteren ASEM, vatandaşlara yönelik kurslarına bu hafta başında start verdi. Toplam 770 kursiyerin müracaat ettiği KOMEK bünyesinde birçok farklı dalda kurs açıldı.

Sarayönü Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklığında ilçede 3 ayrı merkezde hayata geçen KOMEK ve ASEM faaliyetlere başladı. Kurs verecek eğitimcilerin seçmeleri, mülakatları ve hizmet içi eğitimleri tamamlanarak, atamaları gerçekleştirildi. Kurslar geçtiğimiz hafta verilmeye başladı. 770 kursiyerin müracaat ettiği KOMEK ve ASEM bünyesinde, mefruşat, butik pastacılık, yemek, iğne oyası, spor, yüzme, Kur'an-ı Kerim, cenaze hizmetleri, çini, besi sığırı yetiştiriciliği, halı dokumacılığı, İngilizce, bilgisayar kullanımı, emlak danışmanlığı, doğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçiliği, aileye dini eğitim kursları açıldı.

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile açılan bu kursları tamamlayan kursiyerlere, kurs sonunda sınava tabi tutularak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifika verilecek.

Kurslarla ile ilgili açıklamada bulunan KOMEK ve ASEM Sorumluları, kursların insanların sosyalleşmesine katkı sağladığını vurgulayarak, "Sosyalleşme, komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi, bireysel gelişime katkı, karakter ve güven duygusunun güçlenmesi anlamına gelir. Kurslarımız, ekonomi ve istihdam açısından faydalı olduğu gibi sosyal ve kültürel açıdan da hemşerilik duygusunun güçlenmesinde, Sarayönülülük bilincinin oluşmasında ve komşuluk ilişkilerimizin güçlenmesinde fayda sağlıyor." dedi.