ASEM ve KOMEK’ten bin kursiyer faydalanıyor

ASEM ve KOMEK’ten bin kursiyer faydalanıyor
Sarayönü Gençlik Merkezi’nde faaliyete gösteren KOMEK, Ladik KOMEK ve Şehir Konağı’nda faaliyet gösteren ASEM bünyesinde bu yıl toplam 27 kurs açıldı. Toplam 1000 kursiyerin yararlandığı kurslar, kursiyerlerin kendilerini...

Sarayönü Gençlik Merkezi’nde faaliyete gösteren KOMEK, Ladik KOMEK ve Şehir Konağı’nda faaliyet gösteren ASEM bünyesinde bu yıl toplam 27 kurs açıldı. Toplam 1000 kursiyerin yararlandığı kurslar, kursiyerlerin kendilerini çeşitli dallarda geliştirmelerine katkı sağlıyor.

Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile açılan bu kursları tamamlayan kursiyerlere, kurs sonunda sınava tabi tutularak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verilecek.

Kurslarla ile ilgili açıklamada bulunan KOMEK ve ASEM yetkilileri kursların insanların sosyalleşmesine katkı sağladığını vurgulayarak, “Sosyalleşme, komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi, bireysel gelişime katkı, karakter ve güven duygusunun güçlenmesi anlamına gelir. Kurslarımız, ekonomi ve istihdam açısından faydalı olduğu gibi sosyal ve kültürel açıdan da hemşerilik duygusunun güçlenmesinde, Sarayönülülük bilincinin oluşmasında ve komşuluk ilişkilerimizin güçlenmesinde fayda sağlıyor.” şeklinde görüş bildirdi.

ASEM bünyesinde bayanlara yönelik Kur’an-ı Kerim, Kur’an-ı Kerim’i doğru anlama ve tanıma, nevresim takımları dikimi, mutfak takımları hazırlama, amigurumi, kağıt rölyef, saça geçici ve kalıcı şekil verme, aşçı çırağı, butik çikolata hazırlama, spor, yüzme ve zumba gibi 12 kurs açıldı.

Sarayönü KOMEK bünyesinde doğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçiliği, emlak danışmanlığı, aşçı çırağı erkek, mutfak takımları hazırlama, bebek odası hazırlama, fitness, yüzme ve çini olmak üzere 7 kurs açıldı.

Ladik KOMEK bünyesinde mefruşat, bebek odası hazırlama, nevresim takımları dikimi, Kur’an-ı Kerim, arıcılık, süt sığırı yetiştiriciliği, besi sığırı yetiştiriciliği, bilgisayar işletmenliği, süt sığırında sağım hijyeni ve sanitasyon, sürü yöneticiliği, yerel yönetimlerde zabıta ve destek hizmeti elemanı, spor, halı dokumacığı gibi 8 kurs açıldı.