Aşevi ihtiyaç sahiplerinin yanında

Aşevi ihtiyaç sahiplerinin yanında
Sarayönü Belediyesi'ne ait Aşevi, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayında da yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşların yardımına koşuyor.Toplamda yaklaşık 300 kişiye yemek veren Aşevi, mübarek Ramazan ayında da yardıma muhtaç ailelerin...

Sarayönü Belediyesi'ne ait Aşevi, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayında da yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşların yardımına koşuyor.

Toplamda yaklaşık 300 kişiye yemek veren Aşevi, mübarek Ramazan ayında da yardıma muhtaç ailelerin iftar sofralarında boynu bükük kalmasına izin vermiyor. Aşevinde Sarayönü Belediyesi'nde çalışan 2 aşçının elinden çıkan yemekler, Sarayönü Belediyesi tarafından tahsis edilen dağıtım aracıyla ihtiyaç sahiplerinin evlerine tek tek teslim ediliyor.

İhtiyacı olanların yanındayız

Pişirilen yemeklerin her gün düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine teslim edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Nafiz Solak, "Kaymakamlığımızın destekleri ve hayırseverlerin katkıları ile her gün yoksul vatandaşlarımıza günlük ihtiyaçlarını karşılayacak kadar yemek ve ekmek veriliyor. "Aç insanlarımız varken ben tok yatamam" diyen kardeşlerimizin yardımlarıyla bu iş uzun yıllardan beri sürdürülüyor. Ayrıca kendi işini görebilecek düzeyde genç olan ihtiyaç sahiplerine de periyodik olarak üç aydan üç aya erzak yardımı yapılıyor" dedi.

Köprü görevi görüyoruz

Belediye olarak aşevine 2 görevli ve 1 araç tahsis ettiklerini söyleyen Solak, "Kaymakamlığımızın aşevine yaptığı ciddi yardımların yanında, havuz sistemi uygulaması ile hayırseverlerin verdiği zekât ve adaklar kabul ediliyor. Bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bizler aracı konumundayız. Halkın teveccühleriyle görevimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Bir hayırsever 2 kg hurma bile getirse biz onların adına bunu eşit olarak paylaştırıyoruz" şeklinde konuştu.

Hayırseverlere yardımcı oluyoruz

Aynı zamanda hayırsever vatandaşlara da yardımcı olduklarını belirten Solak, konuşmasını şöyle tamamladı: "Aşevinin yaptığı çalışmayı hayırseverler kendileri yapmış olsalar çok zaman ayırmak durumunda kalırlar. Belki de yaptıkları yardımdan daha fazla masraf etme durumunda olurlar. Bizler bütün yardımları toplayıp onların adına dağıtıyoruz. Aşevimizin yemekleri dağıttığı kişiler genellikle dul, yetim, kimsesiz ihtiyarlar ve özürlülerden oluşuyor. Bunun yanı sıra durumu iyi olup da fiziki olarak mağdur olan kardeşlerimize de ücret karşılığı yemek veriyoruz. Alan el ile veren el arasındaki bu köprüye destek olmamız gerektiğini ve bunun dini vecibemiz olduğunu düşünüyorum."